geniet THUIS van uw VAKANTIEWIJN!


STARTPAGINA - Frankrijk
De Wijnbeurs

Moingeon Crémant de Bourgogne

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Mousserende Wijn

druivensoort: Aligoté,Chardonnay,Pinot Noir

Jaar:

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 12.50 % %

Afsluiting: Kurk

Geniet van een fantastisch lekkere, bruisend frisse Crémant de Bourgogne op het niveau van een delicate Champagne wijn. Deze Franse mousserende wijn is net als de meeste Champagnes gemaakt volgens de beroemde méthode traditionelle én van witte en rode druiven voor extra complexiteit en frisheid: Pinot Noir voor elegantie en structuur in de wijn, Chardonnay voor rijkdom, zachtheid en geel fruit en tot slot Aligoté voor de frisse tonen. Een bubbel die menig Champagne doet verbleken. Afkomstig van wijngaarden uit Côtes de Nuits en Côtes de Beaune en Côte Chalonnaise. Hier bevat de bodem voornamellijk mergel, kalksteen en graniet. Crémant de Bourgogne Qua productietechniek en strikte voorschriften is er tussen Crémant de Bourgogne en Champagne geen verschil. Zo worden de druiven ook altijd met de hand geplukt en bereid volgens de méthode traditionelle. Het grote verschil is dat een bubbel alleen Champagne mag heten als deze uit de gelijknamige wijnstreek in het noorden van Frankrijk gemaakt is. Een Crémant de Bourgogne wordt uitsluitend van druiven uit Bourgogne gemaakt.

Klik hier voor meer informatie

Paul Louis Martin Champagne Grand Cru Brut

Frankrijk / Champagne

Kleur: Mousserende Wijn

druivensoort: Chardonnay,Pinot Meunier,Pinot Noir

Jaar:

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 7 °C °C

Alcohol%: 12.00 %

Afsluiting: Kurk

Champagne is wereldwijd de meest bekende mousserende wijn. Deze wijn komt uit de regio Champagne in het noorden van Frankrijk met meer dan 33.000 hectare aan wijngaarden. Hier heerst een koel klimaat en zijn er veel kalkhoudende bodems. Hierdoor worden het water en de warmte goed gereguleerd. Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay zijn hier veelvoorkomende druiven om zeer kwalitatieve Champagne-wijnen te maken. De hoge zuurgraad en smaken van citrusfruit, biscuit en toast zijn kenmerkende smaken voor deze mousserende wijnen. Méthode traditionelle Champagne wordt volgens de 'méthode traditionelle' gemaakt, waarbij er een tweede gisting op fles plaatsvindt. De flessen worden zacht geschud en steeds rechterop gezet. Hierdoor glijden de gistcellen naar de hals van de fles. Vervolgens wordt de flessenhals ondergedompeld in een ijskoude vloeistof, waardoor de wijn een ijsblok wordt. Het gas kan dan ontsnappen en het blok met bezinksel wordt uit de fles geduwd. Tot slot wordt de fles bijgevuld met een mengsel van Champagne en rietsuiker. Dit bepaalt voor een belangrijk deel het rijke karakter van de wijn.

Klik hier voor meer informatie

La Pauline Blanquette de Limoux Brut

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Mousserende Wijn

druivensoort: Chardonnay,Chenin Blanc,Mauzac

Jaar:

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 6-8 °C °C

Alcohol%: 12.00 % %

Afsluiting: Kurk

Blanquette de Limoux is een mousserende wijn uit Zuid-Frankrijk waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 16e eeuw. In 1531 ontdekten de monniken van Saint Hilaire bij Limoux de Mauzac-druif, oftewel de 'Blanquette'. Vanaf toen ontdekten ze ook hoe mousserende wijn gemaakt moest worden volgens de méthode traditionelle met tweede vergisting op fles. In feite is Limoux dus een soort oergebied van mousserende wijn die net zo gemaakt wordt als Champagne! Blanquette de Limoux is tegenwoordig een AOC die enkel gemaakt wordt bij het heuvelachtige plaatsje Limoux in de Languedoc-Roussillon. Deze mousserende wijn moet tenminste uit 90% Mauzac bestaan, aangevuld met Chenin Blanc en Chardonnay. La Pauline La Pauline is ontstaan als 'uw Grand Cru voor elke dag' en is al sinds 1988 de meest geleverde wijn van de Wijnbeurs. Elke dag iets bijzonders voor een betaalbare prijs, dát is La Pauline. De wijn is vernoemd naar de zus van Napoleon, Marie Pauline Bonaparte. Zij gold in haar tijd als een beroemde schoonheid, maar ze was ook een tikje rebels. Nu is ze hét visitekaartje van de Wijnbeurs.

Klik hier voor meer informatie

Vignerons de Bel Air 'Les Clochers' Brouilly

Frankrijk / Beaujolais

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Gamay

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Licht, soepel & fruitig

Serveer temp: 13 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Deze 2016 Brouilly van Vignerons de Bel Air heeft het zalvende gamay-fruit van Juliénas, het sappige 'kaneeltje' van Fleurie en het romige aardse van Moulin à Vent, de kracht van Morgon en de zoete bosaardbeien van Brouilly. Een rijk gefruite volsappige Beaujolais die ook in de zomer van 2018 wordt geschonken in de First Class van British Airways. Vignerons de Bel Air is in 1929 ontstaan vanuit het idee van een aantal bevriende wijnboeren in Beaujolais om zich samen te beter wapenen als gevolg van de destijdse crisis. Tegenwoordig zijn het ruim 250 wijnboeren die in totaal 700 hectare aan wijngaarden bezitten in 10 gerenommeerde Beaujolais cru's. De terroirs bezitten elk hun eigen kwaliteiten door de verschillen in bodem, wijnstokken en het klimaat. De Gamay-wijnstokken zijn hier soms meer dan 100 jaar oud en de druiven worden allemaal met de hand geoogst. AOP Brouilly Brouilly is één van de cru's in Beaujolais. In zes gemeenten worden Brouilly-wijnen gemaakt: Cercié, Saint-Lager, Charentay, Odenas, Saint-Etienne-la-Varenne and Quincié. De roze bodem rond Saint-Etienne-la-Varenne, Odenas and Quincié heeft een lagere zuurgraad, terwijl de kalksteenbodem rond Charentay alluviale afzettingen kent met klei en kristallen. Brouilly-wijn heeft een diep robijnrode kleur en een aroma dat eerder fruitig dan bloemig is en doet denken aan rode bessen en pruimen met af en toe een minerale toon. Vaak lekker soepel en fruitig van karakter!

Klik hier voor meer informatie

Vignerons de Bel Air 'Grand Cras' Morgon

Frankrijk / Beaujolais

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Gamay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, soepel & fruitig

Serveer temp: 16 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Aan het eind van de jaren '20 waren er een aantal bevriende wijnboeren die net de klap van de destijdse crisis hadden ervaren. Zij besloten samen te werken om zich beter te wapenen tegen een eventuele nieuwe crisis. Zo is Vignerons de Bel Air een feit geworden. Inmiddels zijn het ruim 250 wijnboeren die in totaal 700 hectare aan wijngaarden bezitten in 10 gerenommeerde Beaujolais cru's. Elk uniek door hun eigen kwaliteiten door de eigenschappen in de bodem, wijnstokken en het klimaat. Soms zijn de Gamay wijnstokken wel meer dan 100 jaar oud en elke druif wordt met de hand geoogst en heel precies gesorteerd. Morgon Morgon is één van de 10 Beaujolais cru's. Morgon geldt als de meest Bourgondische van de Beaujolais streek. Een 'climat' is een perceel met wijngaarden, erkend door zijn specifieke eigenschappen. De 'Grands Cras' is zo'n beroemd perceel in Morgon met een rotsige bodem van mangaan en ijzer. Door middel van snoeien en de hoge zaaidichtheid resulteerde dit in een kwalitatieve oogst vol suikers en smaken.

Klik hier voor meer informatie

Château Lacaussade 'Trois Moulins' Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Sauvignon,Malbec

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Jacques en Sabrina Chardat kochten het château dat dateert uit de 19e eeuw in 1991. Als afgestudeerd oenoloog/wijnmaker aan de universiteit van Bordeaux, onderkende Jacques van begin af aan aan het enorme kwaliteitspotentieel van de wijngaard met zijn unieke bodemstructuur. Met deze aankoop realiseerde hij zijn droom om grote Bordeaux-wijnen te kunnen maken in rood én in wit. Een perfectionist met een passie voor kwaliteit. Château Lacaussade Saint-Martin Het château ligt pal tegenover Château Beychevelle en Château Ducru Beaucaillou, de beroemde Grands Crus van Saint-Julien, die ook aan de oever van de rivier liggen, maar dan aan de overkant. Château Lacaussade Saint-Martin beschikt over 60 ha wijngaard, waarvan de oudste op de hellingen liggen, vlakbij de rivier. Ooit stonden hier bovenop de heuvel drie (graan) windmolens, waarvan er nog één half overeind staat als stille getuige. Hier komen de beste wijnen van het château vandaan, genaamd les 'Trois Moulin. Op de top van de heuvel kun je nog net de citadel van Blaye bewonderen, door UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed. Het perceel heeft een ideale ligging op de helling, met optimale zon expositie, perfecte ontwatering en uitzicht op de rivier. De grond is hier met zijn kalkhoudende klei en leisteen ideaal voor wijnbouw. Bovendien wemelt het in de bodem van zeefossielen zoals versteende zee-egels en oesterschelpen. Het geheim zit hem vooral in de hoeveelheid kalk in de bodem, maar de fossielen maken het terroir wel uniek.

Klik hier voor meer informatie

Château Chêne Liège Pomerol

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

Château Chêne Liège ligt pal naast Château Clinet en vlak boven Château Trotanoy. Twee Top Pomerols die gemiddeld tussen de 100,- en 200,- per fles kosten! De 2014 Pomerol van Château Chêne Liège werd door ons proefpanel beoordeeld met maar liefst 18/20 punten. De wijn maakte met zijn breed uitwaaierende Pomerol-neus, vol zacht romig Merlot-fruit, mollige Pomerol textuur en een edele vleug nieuw eiken veel indruk. De Franse rode wijn zit zelfs met zijn hoge score dicht tegen zijn beroemde buren aan. De getalenteerde Yannick Rerel, oud-collega van de oenoloog van Pétrus, Jean Claude Berrouet, adviseert Château Chêne Liège. Hij is ook mede verantwoordelijk voor de uitstekende balans van de wijn, die nu zo heerlijk op dronk is en nog zeker 10 jaar in topvorm blijft. Château Chêne Liège Het verhaal van Château Chêne Liège begon in de 19e eeuw toen Pierre Niarfeix in 1896 verschillende percelen in Pomerol samen heeft gevoegd. Tussen 1936 en 1973 hebben zijn nakomelingen Marcel en André verschillende stukken grond gekocht in Montage Saint-Emilion en Lalande de Pomerol. Dit alles valt onder het dak van Château Chêne Liège. In die tijd heeft de familie ook ontzettend veel tijd geïnvesteerd om het potentieel en de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. In totaal beslaat het château ruim 14 ha aan zuidelijk gelegen wijngaarden. De familie Niarfeix combineert het heden en tradities om te garanderen dat de wijn zijn terroir perfect reflecteert.

Klik hier voor meer informatie

Domaine du Grand Ormeau Lalande de Pomerol

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon

Jaar: 2011

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Een erg lekkere, romige Lalande die na 6 jaar rijping zo'n mooi 'truffeltje' heeft ontwikkeld, waar Bordeaux-liefhebbers graag op wachten. Gelukkig hoeft dat met deze wijn niet, omdat Grand Ormeau nu op zijn top is en ook nog tien jaar mee gaat! Domaine du Grand Ormeau Domaine du Grand Ormeau is één van de oudste wijngaarden in Bordeaux die al meer dan 5 generaties lang in het bezit is van één familie. De wijngaard beslaat ruim 30 ha met bodems met ijzer en een hoge concentratie silex. Hier danken de wijnen hun kracht en complexiteit aan. De familie vindt het belangrijk om een goede balans te hanteren tussen traditionele en moderne technieken om zichzelf steeds weer te overstijgen met de kwaliteit van de wijnen.

Klik hier voor meer informatie

Château Peyreblanque Graves Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2012

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Niet Pomerol, Saint-Emilion, Margaux of Pauillac, maar Graves heeft de Bordeaux als wijnstreek op de kaart gezet. De Romeinen hebben in Graves de eerste wijngaarden van Bordeaux aangelegd, en ook na het vertek van de Romeinen blijven de wijnen populair. Niet per definitie op kwaliteit, maar op naam en faam genieten de wijnen uit Saint-Emilion, Pomerol, Saint-Julien, Saint-Estèphe, Margaux en Pauillac tegenwoordig internationaal meer aanzien. Daarom liggen de prijzen voor wijnen uit Graves beduidend lager. Graves Graves verwijst naar de dikke laag vanuit de Pyreneeën meegevoerde en op de oevers van de Garonne afgezette kiezels en keien. Deze kiezels en keien, in Graves vermengd met klei en zand, vind je ook in de Médoc en de grond is in veel opzichten vergelijkbaar met die in het vermaarde Pauillac en Margaux. Door de ligging landinwaarts is het klimaat in Graves daarentegen duidelijk milder dan in de Médoc. De druiven zijn veelal twee weken eerder rijp, waardoor het risico op grijze rot als gevolg van druilerig najaarsweer minder aanwezig is en de kwaliteit van de wijn door de jaren heen constanter is. Daarnaast biedt de bosrijke omgeving met veel dennenbomen een natuurlijk bescherming tegen de gure westenwind. De belangrijkste druivenrassen zijn Cabernet Sauvignon, uitermate geschikt voor de aanplant op de zanderige bodem met kiezels en keien, en Merlot, thuis op de bodems met relatief veel klei. Ook Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec zijn toegestaan. Circa 800 van de 3000 hectare aan wijngaarden is aangeplant met witte druivenrassen, zoals Sauvignon Blanc voor de zuren en het frisse karakter, en de Sémillon voor het rijpe fruit. Ook Muscadelle is toegestaan en wordt gebruikt voor extra parfum en bloemig karakter.

Klik hier voor meer informatie

Château Millet Graves Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

De rode Graves 2014 van Château Millet heeft een breed geurig Graves-karakter met malse zoete bessen, romige chocolade en krachtige 'boerenweelde'. Een smaakrijke klasse Bordeaux met een voorbeeldige prijs-kwaliteitsverhouding. Zeker in dit voor de Graves voorbeeldige topjaar 2014, produceerde de streek karaktervolle klasse Bordeaux die door hun stevige aandeel Merlot de genereuze molligheid van Pomerol combineren met de rijpe cassisbessen van beide Cabernets. Deze druiven voelen zich op de kiezelsteen houdende bodem in Graves opperbest thuis. Vandaar dat goede Graves uit mooie jaren zoals deze 2014 Château Millet, eigenlijk een super compromis is tussen de Médoc en Saint-Emilion kant van de rivier. Namelijk de bessige frisse tonen van de Médoc en romige zachte karamelweelde van Saint-Emilion.

Klik hier voor meer informatie

Château Fontarney Margaux Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Sauvignon,Petit Verdot

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Châteaux Fontarney imponeerde door zijn enorme finesse aan zalvend rijpe kersen. De Franse rode wijn had het tijdens de blinde proeverij van Margaux zwaar te verduren. Twee andere uitstekende Margaux-wijnen staken het château ook met 18 punten naar de kroon. Qua prijsniveau moesten deze het echter tegen de Fontarney afleggen. Een suède zachte rode wijn, opgevoed in de kelder van Château Desmirail, een in 1855 geclassificeerde Margaux Grand Cru Classé. Margaux Margaux ligt in het zuiden van Médoc, een zeer befaamd wijngebied in de wijnstreek Bordeaux. De wijngaarden liggen rondom de gemeenten Margaux, Soussans, Labarde, Arsac en Cantenac. Dankzij de Atlantische Oceaan heerst er in Margaux een zeeklimaat met milde winters, warme zomers en een lange en zonnige herfst. De beste locaties zijn lage heuvels met kiezelbodems die het water afvoeren en de warmte vasthouden om het rijpen van de druiven te bevorderen. Perfecte omstandigheden dus voor kwaliteitswijnen met een gemiddelde tot volle body, veel tannine, veel zuur, een lange afdronk en meestal aroma's van zwart fruit, geroosterd eikenhout en aroma's van tabak en ceder.

Klik hier voor meer informatie

Château Saint Christoly Cru Médoc Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot

Jaar: 2012

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

Tegelijk met de nieuwe vatenkelder in 2002 kwamen de sympathieke zussen Sandrine en Catherine Herard aan het hoofd van het familiedomein Saint Christoly. Catherine ontfermt zich over de wijngaarden en de wijnen, en Sandrine is verantwoordelijk voor de administratie en verkoop. Eric Boissenot is adviserend oenoloog op Château Saint-Christoly. Daarnaast adviseert hij vier van de vijf 1ers Grands Crus: Château Latour, Margaux, Lafite- en Mouton-Rothschild. Château Saint-Christoly De wijngaard ligt in het hart van de Médoc in de gemeente Saint-Christoly. Hier staan wijnstokken van gemiddeld 25 jaar oud op een bodem van grind en kalkhoudende leem. Dat resulteert in romige Merlot- en krachtige Cabernet-wijnen. In de wijngaarden en kelder worden kosten noch moeite gespaard (groene oogst, handmatige ontbladering, table de tri, etc) om een topwijn te produceren. Na een traditionele lange vergisting rijpt de Franse rode wijn 12 maanden op Franse eiken vaten waarvan jaarlijks 25% nieuw. Het resultaat is verbluffend!

Klik hier voor meer informatie

Château La Mission-Haut Brion Pessac-Leognan Grand Cru Classé de Graves

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon

Jaar: 2007

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Onder leiding van Clarence Dillon schaarde La Mission zich de afgelopen decennia bij de wereldtop en is in sommige jaren nog beter dan Haut-Brion zelf. Voor deze jaargang zijn 200 man ingezet voor de omvangrijkste oogst ooit om het fruit te sorteren, zodat er alleen perfect rijpe druiven zijn gebruikt. De geschiedenis van Château La Mission Haut-Brion gaat niet zo ver terug als die van Château Haut-Brion, maar toch is het elke jaar weer een strijd wie de mooiste wijn uit de Graves maakt.Beide châteaux' zijn sinds 1983 in handen van de Amerikaanse Dillon familie. Sinds de overname zijn er grote investeringen gedaan bij La Mission, waaronder de bouw van een nieuwe cuvier in 1987 en recentelijk een geheel nieuwe chai. De wijnen van beide huizen worden door hetzelfde team gemaakt, wat opmerkelijk is gezien het grote stijlverschil. Eén van de redenen hiervoor is dat 29 hectare wijngaarden van La Mission op een plateau liggen waar de grond meer klei bevat. Hierdoor is het ook mogelijk geweest om een hogere dichtheid van de stokken aan te planten, namelijk 10.000/ha tegenover 8.000/ha. Uiteindelijk resulteert dit in een wijn waar kracht en concentratie centraal staan, tegenover de op elegantie gebouwde wijnen van Haut-Brion. Hoewel er een relatief groot aandeel Merlot in de blend zit, gemiddeld rond de 55%, staat de wijn toch bekend om zijn stevige tanninestructuur en indrukwekkend bewaarpotentieel van 30-40 jaar. Door een rijping van 18 maanden op hout, waarvan minimaal 80% jaarlijks vernieuwd wordt, heeft de wijn na botteling wel enkele jaren nodig om op dronk te komen. La Mission staat bekend om haar opmerkelijke consistentie door de jaren heen, zelfs in mindere jaren produceren zij een uitzonderlijke wijn!

Klik hier voor meer informatie

Château la Bridane Cru Bourgeois Saint-Julien

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot,Petit Verdot,Cabernet Franc

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

De geschiedenis van Château La Bridane begon aan het eind van de 17e eeuw. Het land hoorde oorspronkelijk bij de parochie van Saint Laurent. Het was toen gebruikelijk voor geestelijken om ook een ander beroep uit te oefenen, zo was priester Abbot Bridane ook een molenaar. De molen stond in het huidige Saint-Julien op de plek waar nu de kelders staan. In het begin van de Franse revolutie raakte de kerk het land kwijt en kwam het in handen van de voorouders van Bruno Saintout.' Château La Bridane is een buurman van de illustere chateaux Léoville-Las-Cases en Léoville-Barton, en de eigenaar van 15 hectare met de druiven Cabernet, Merlot en Petit Verdot. De wijngaarden worden volgens het duurzame 'lutte raisonnée' principe beheerd.

Klik hier voor meer informatie

Château Mouton-Rothschild Pauillac 1er Grand Cru Classé

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2010

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 12.00 %

Afsluiting: Kurk

Huidige marktwaarde: 1088,- per fles, vastgesteld op 1 januari 2015. Baron Philippe de Rothschild bereikte in 1973 het ondenkbare, Château Mouton Rothschild werd gepromoveerd van 2e naar 1e Grand Cru Classé, de enige aanpassing die ooit gedaan is aan de classificatie van 1855.Hetzelfde jaar nog werd het label door Picasso ontworpen en het huismotto aangepast: âPremier je suis, second je fus, Mouton ne changeâ. In werkelijkheid was de promotie echter geen grote verrassing, al decennia lang genoot de wijn dezelfde prijs en reputatie als de andere premier cru's. Sinds 1945 liet de baron het etiket elk jaar ontwerpen door een andere beroemde kunstenaar, wat ongetwijfeld bij heeft gedragen aan de reputatie van meest beschreven en bezochte château van Bordeaux. De wijngaarden liggen grotendeels op het Carruades Plateau en het Grand Plateau, welke beiden uit vrij homogene kiezelgrond bestaan en ook wijngaarden van Ch.Lafite herbergen. Aangeplant staat een grote meerderheid van 80% Cabernet Sauvignon, aangevuld met 12% Merlot en 8% Cabernet Franc. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is met 50 jaar relatief hoog, met enkele percelen die zelfs een gemiddelde van 70 jaar aantikken. Sinds P.Dhalluin, voorheen wijnmaker van Ch.Branaire-Ducru, aangesteld werd in 2003 zijn er enkele aanpassingen gedaan in de kelder. Zo worden bijvoorbeeld de barriques lichter getoast, is de fermentatietemperatuur verlaagd en is de selectie voor de grand vin drastisch verkleind. Doel van de veranderingen is niet om de stijl van de wijn te veranderen, maar om de elegantie en precisie te vergroten. Na fermentatie in barriques rijpt de wijn nog een indrukwekkende 22 maanden op 100% nieuw eiken. Mouton Rothschild staat dan ook bekend als de meest uitbundige van de Pauillac premier cru's, met een exotische, voluptueuze stijl die in contrast staat met de elegantie van Ch. Lafite en de statigheid van Ch. Latour.

Klik hier voor meer informatie

Château La Mission-Haut Brion Pessac-Leognan Grand Cru Classé de Graves

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2006

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp:

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Huidige marktwaarde in Bordeaux 472, vastgesteld op 1 januari 2015. De geschiedenis van Château La Mission-Haut-Brion mag dan niet even ver teruggaan als die van Château Haut-Brion, toch is het elk jaar weer een strijd om wie de mooiste wijn uit de Graves maakt. La Mission Beide chateaus zijn sinds 1983 in handen van de Amerikaanse Dillon familie. Sinds de overname zijn er grote investeringen gedaan bij La Mission, waaronder de bouw van een nieuwe cuvier in 1987 en recentelijk een geheel nieuwe chai. De wijnen van beide huizen worden door hetzelfde team gemaakt, wat opmerkelijk is gezien het grote stijlverschil. Eén van de redenen hiervoor is dat 29 hectare wijngaarden van La Mission op een plateau liggen, waar de grond meer klei bevat. Hierdoor is het ook mogelijk geweest om een hogere dichtheid van de stokken aan te planten, namelijk 10.000/ha tegenover 8.000/ha. Haut-Brion Uiteindelijk resulteert dit in een wijn waar kracht en concentratie centraal staan, tegenover de op elegantie gebouwde wijnen van Haut-Brion. Hoewel er een relatief groot aandeel Merlot in de blend zit, gemiddeld rond de 55%, staat de wijn toch bekend om zijn stevige tanninestructuur en indrukwekkend bewaarpotentieel van 30-40 jaar. Door een rijping van 18 maanden op hout, waarvan minimaal 80% jaarlijks vernieuwd wordt, heeft de wijn na botteling wel enkele jaren nodig om op dronk te komen. La Mission staat bekend om haar opmerkelijke consistentie door de jaren heen, zelfs in mindere jaren produceren zij een uitzonderlijke wijn!'

Klik hier voor meer informatie

Château La Mission-Haut Brion Pessac-Leognan Grand Cru Classé de Graves

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot,Cabernet Franc,Cabernet Franc

Jaar: 2009

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Huidige marktwaarde: 1010,- per fles, vastgesteld op 1 januari 2014. De geschiedenis van Château La Mission-Haut-Brion mag dan niet even ver teruggaan als die van Ch. Haut-Brion, toch is het elk jaar weer een strijd om wie de mooiste wijn uit de Graves maakt. Beide châteaux zijn sinds 1983 in handen van de Amerikaanse Dillon familie. Sinds de overname zijn er grote investeringen gedaan bij La Mission, waaronder de bouw van een nieuwe cuvier in 1987 en recentelijk een geheel nieuwe chai. De wijnen van beide huizen worden door hetzelfde team gemaakt, wat opmerkelijk is gezien het grote stijlverschil. Één van de redenen hiervoor is dat 29 hectare wijngaarden van La Mission op een plateau liggen, waar de grond meer klei bevat. Hierdoor is het ook mogelijk geweest om een hogere dichtheid van de stokken aan te planten, namelijk 10.000/ha tegenover 8.000/ha. Uiteindelijk resulteert dit in een wijn waar kracht en concentratie centraal staan, tegenover de op elegantie gebouwde wijnen van Haut-Brion. Hoewel er een relatief groot aandeel Merlot in de blend zit, gemiddeld rond de 55%, staat de wijn toch bekend om zijn stevige tanninestructuur en indrukwekkend bewaarpotentieel van 30-40 jaar. Door een rijping van 18 maanden op hout, waarvan minimaal 80% jaarlijks vernieuwd wordt, heeft de wijn na botteling wel enkele jaren nodig om op dronk te komen. La Mission staat bekend om haar opmerkelijke consistentie door de jaren heen, zelfs in mindere jaren produceren zij een uitzonderlijke wijn!

Klik hier voor meer informatie

Château des Arnauds 'Cuvee Basto' Lalande de Pomerol

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Het Château is opgericht in 1914 door Jacques Arnaud. En werd in 1958 overgenomen door de familie Gaudineau, waarvan zoon Sébastien samen met zijn oom Bernard nu de scepter zwaait. Château des Arnauds bezit 14,5 ha wijngaard, beplant met 85% Merlot en 15% Cabernet Franc. Op een bodem van stenige zandgrond met klei en kalk. De wijnen worden traditioneel, met veel respect voor de natuur gemaakt. Het is dit unieke 'terroir' dat zorgt voor het bijzondere karakter van onze wijn. Wij zijn slechts uitvoerders aldus de bescheiden Sébastien, die er nog steeds trots op is dat zijn vader deze Cuvée naar hem heeft vernoemd. Lalande de Pomerol Lalande de Pomerol is een gemeente in Bordeaux. Hier worden gulle, verleidelijke rode wijnen gemaakt, die tot de belangrijke wijnen van Bordeaux worden gerekend. Het zijn heerlijke wijnen bij een gerecht. Het klimaat is mild met redelijk veel zon. De bodem is complex en kalkrijk met zanderige klei en kiezels. De wijngaarden van Lalande de Pomerol liggen aan de oever van de rivier. Samen zijn dit ideale omstandigheden voor de wijnbouw. In Lalande de pomerol wordt de Merlot druif het meest aangeplant. Andere toegestane druiven zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot. Proefimpressie 2014 Château des Arnauds, Cuvée Basto Lalande de Pomerol Bordeaux, FrankrijkFraai ontwikkeld gloedvol warm donkerrood. Heerlijk breed uitwaaierend bouquet met romig Merlotfruit en St-Emilion-achtige vuursteen kruiderij. Lekker soepel, zacht en sappig van smaak met dat charmerende mokkaatje van rijpe Merlot op getoast eiken. Fluweelzachte, lichtkruidige klasse Merlot met romig Pomerol-karakter. 85% Merlot en 15% Cabernet Franc. 13% alc. Nu al heerlijk op dronk. Oplegbaar tot 2026. Cuvée Basto Cuvée Basto is een speciale cuvée van de beste druiven van het Château, afkomstig van één specifieke wijngaard. De cuvée is door vader Philippe vernoemd naar zoon Sébastien, de huidige eigenaar, die hij als kind 'Basto' noemde. Met een 8 maanden langere rijping op eiken heeft Cuvée Basto ook een speciale opvoeding gekregen. Die ervoor heeft gezorgd dat de wijn extra complex is geworden en nu al een heerlijk romige toegankelijkheid heeft.

Klik hier voor meer informatie

Château Guillon-Nardou Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C

Alcohol%: 13.00 % %

Afsluiting: Kurk

Francs is bij het grote publiek vrijwel onbekend, maar al eeuwenlang worden hier prachtige wijnen gemaakt, voornamelijk van de Merlot-druif. Het waren tot aan de helft van de vorige eeuw voornamelijk de wijnen uit Pomerol, Saint-Emilion en Haut-Médoc die flink aan populaireit wonnen. Pas in 1967 kreeg Francs de verdiende AOC herkomstbenaming toegekend. Het harde werk van de wijnboeren om Francs onder de aandacht te brengen werpt ook zijn vruchten af. Verschillende gerenommeerde châteaux uit Saint-Emilion onderkennen de potentie van de wijnbouw in Francs en zijn nadrukkelijk in de wijnbouwgebieden aanwezig. Om de herkenbaarheid van de wijn bij het grote publiek verder te vergroten hebben Castillon, Francs, Blaye en Cadillac besloten om vanaf jaargang 2008 de wijnen als "Côtes de Bordeaux" op de markt te brengen. Bij Francs-wijnen prijkt nu de naam 'Castilon Côtes de Francs' op het etiket. Francs versus Saint-Emilion De wijngaarden van Francs zijn te vergelijken met die van Saint-Emilion. In de wijngaarden nabij de Dordogne bestaat de bodem uit door de rivier afgezet sediment, zoals keien, kiezels en grind. Op deze bodem komen de Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon het beste tot hun recht. Ook zorgt de nabijheid van het water voor regulering van de temperatuur in de wijngaard, wat de ontwikkeling van laatrijpende druiven, zoals de Cabernet, ten goede komt. Op warme dagen zorgt het water voor enige verkoeling en in kille nachten staat het water van de Dordogne juist warmte af. Er zijn wel duidelijke verschillen met het terroir in Saint-Emilion. Zo ligt Francs verder landinwaarts en dat zorgt voor een ander microklimaat. De gemiddelde temperatuur ligt iets hoger en de jaarlijkse hoeveelheid neerslag is iets lager dan in de buurgemeente. Dit maakt dat de wijnen opmerkelijk donkerder van kleur en rijper van smaak zijn. Het gunstige microklimaat maakt Francs bovendien geschikt voor duurzame wijnbouw.

Klik hier voor meer informatie

Château Haut-Fayan Puisseguin Saint-Emilion

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Merlot

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

In Frankrijk zijn in de jaren '30 aan een groot aantal aloude wijnbouwgebieden, waaronder Saint-Emilion, bij wet geregelde herkomstbenamingen toegekend. De afbakening van gebieden is vooral gebaseerd op de geografische grenzen van een gemeente. Van gedegen onderzoek naar de bodem, de specifieke ligging en het geldende microklimaat was in die tijd amper sprake. Zo komt het dat enkele zanderige wijngaarden aan de oever van de Dordogne met een inferieur terroir wel tot het wijnbouwgebied van Saint-Emilion mogen worden gerekend en meeprofiteren van de naam en faam van het wijndorp en dat wijnen van wijngaarden met een uitstekend terroir in de satellietgemeenten niet als Saint-Emilion mogen worden verkocht. De wijnen uit Lussac, Puisseguin, Saint-Georges en Montagne hoeven dan ook zeker niet onder te doen voor wijnen uit Saint-Emilion. Sterker nog, de wijnen uit de satellietgemeenten staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn een interessant alternatief voor liefhebbers, die de opgedreven prijzen voor Saint-Emilion wijnen niet wensen te betalen.

Klik hier voor meer informatie

Château Montlandrie Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 14.50 %

Afsluiting: Kurk

Dat Castillon al eeuwenlang door Merlot gedomineerde mooie wijnen voortbrengt, is bij het grote publiek doorgaans onbekend. De wijn werd zelfs tot aan de helft van de vorige eeuw voorbijgestreefd door de wijnen uit Pomerol, Saint-Emilion en Haut-Médoc. Gelukkig kreeg Côtes de Castillon in 1989 terecht de herkomstbenaming AOC toegekend. De wijnboeren werken dan ook hard om het relatief kleine wijngebied op de kaart te zetten. Verschillende gerenommeerde châteaux uit Saint-Emilion onderkennen de potentie van de wijnbouw in Castillon en zijn nadrukkelijk in de wijnbouwgebieden aanwezig. Om de herkenbaarheid van de wijn bij het grote publiek verder te vergroten hebben Castillon, Francs, Blaye en Cadillac besloten om vanaf jaargang 2008 de wijnen als "Côtes de Bordeaux" op de markt te brengen. Bij Castillon-wijnen prijkt nu de naam 'Castilon Côtes de Bordeaux' op het etiket. Castillon versus Saint-Emilion In veel opzichten zijn de wijnbouwgebieden van Castillon vergelijkbaar met die van Saint-Emilion. Heuvelopwaarts bestaat de grond uit klei en kalksteen en deze bodem is bij uitstek geschikt voor de aanplant van Merlot. De kleigrond geeft de wijn molligheid en structuur, terwijl de kalksteen bijdraagt aan de finesse en aromatische complexiteit van de wijn. Er zijn wel duidelijke verschillen met het terroir in Saint-Emilion. Zo ligt Castillon verder landinwaarts en dat zorgt voor een ander microklimaat. De gemiddelde temperatuur ligt iets hoger en de jaarlijkse hoeveelheid neerslag is iets lager dan in de buurgemeente. Dit maakt dat de wijnen opmerkelijk donkerder van kleur en rijper van smaak zijn. Het gunstige microklimaat maakt Castillon bovendien geschikt voor duurzame wijnbouw. In Castillon is ruim een kwart van de wijndomeinen biologisch gecertificeerd, terwijl in de gehele Bordeaux slechts 7% van de wijn een biologisch keurmerk draagt.

Klik hier voor meer informatie

Château Cardinal-Villemaurine Saint-Émilion Grand Cru

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Château Cardinal-Villemaurine dateert van de 19e eeuw en ligt dicht tegen het middeleeuwse dorp Saint-Emilion aan. De wijngaard van het château telt slechts 7 ha en is omringd door Grands Crus Classés van naam zoals Château Soutard, Château Villemaurine, La Couspaude en Château Sansonnet. De aangeplante druivensoorten zijn Merlot (60%) en Cabernet Franc (40%), die uitsluitend met de hand worden geplukt. Château Cardinal-Villemaurine De wijn wordt traditioneel gemaakt onder strikte temperatuur controle. De gistkuipen en rijpingsvaten worden afgevuld 'par gravité' (op zwaartekracht, wat alle grote Crus tegenwoordig doen en beter is voor behoud van het fruit). De wijn rijpt vervolgens 16 tot 24 maanden op eikenhouten vaten van 400 liter in de kalkstenen grotkelders onder het Château. Met als resultaat een grote bewaar Saint-Emilion die zich kan meten met de Crus Classés. Dit weerspiegelt zich ook in de prijzen waar de wijn voor wordt verkocht.

Klik hier voor meer informatie

Château Les Rambauds 'Cuvee Creme de Fûts'

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Malbec,Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Château Les Rambauds is sinds 1912 in handen van de familie Cazade en werd in 1968 omgedoopt van boerderij tot wijnchâteau met wijngaarden op de kleihellingen van de Garonne bedding. Het wijnvak is met veel liefde van generatie op generatie doorgegeven. Momenteel zijn het Bernard Cazade en zijn broer die het bedrijf met veel succes runnen. Mede door de respectabele leeftijd van de stokken en de kwaliteitsambities van de wijnmakers is Les Rambauds inmiddels uitgegroeid tot één van de medaillekanonnen van de regio. Het château ligt 40 kilometer van Saint-Emilion in Bordeaux af. Deze locatie, het klimaat en de mineralige bodem zorgen voor rode wijnen met een volle body en aardse tonen. Bij het château staan er drie speerpunten voorop: beperkte opbrengsten, respect voor de natuur en de voortzetting van hun familie-eigendom. De zorgvuldig geselecteerde druiven Merlot, Cabernet Sauvignon en Malbec vormen de basis voor al hun wijnen die overigens allemaal in eigen kelder worden gebotteld.

Klik hier voor meer informatie

Château Franc-Maillet Pomerol

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Merlot

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

In 1919 kocht Jean-Baptiste Arpin zijn eerste hectare wijngaard. Dat was het begin van een succesvol familiebedrijf dat al een eeuw lang prachtige wijnen maakt. Guy, Gérard en Gaël vertegenwoordigen de alweer derde generatie in de wijngaarden. Door hun schat aan kennis kunnen ze keer op keer authentieke en elegante wijnen van de Merlot en Cabernet druiven maken. Ook de bodem van grind en klei heeft een uiterst positieve invloed op het uiteindelijk resultaat.

Klik hier voor meer informatie

Château Dauprat Pauillac

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

De prachtige wijngaard van Dauprat die 0,5 ha beslaat, ligt tussen de gerenommeerde percelen van Château Latour en Château Lynch Bages. Net als bij de buren zorgt de wijngaard met oude wijnstokken elk jaar voor een fantastische oogst. Dat blijkt ook bij deze rode Pauillac wijn uit Bordeaux: beoordeeld met 91/100 punten door Tastings, het erkende proefpanel van het onafhankelijke Beverage Testing Institute. "Garnet color. Aromas and flavors of beef jerky, blueberry muffin, fine leather shoes, and portabella mushrooms with a tannic, crisp, dry full body and a subtle, medium-long cocoa powder, cinnamon, and orgeat finish with firm tannins and moderate oak. A big boy Bordeaux for cellaring."

Klik hier voor meer informatie

Château Cardinal-Villemaurine Saint-Émilion Grand Cru

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

Château Cardinal-Villemaurine dateert van de 19e eeuw en ligt dicht tegen het middeleeuwse dorp Saint-Emilion aan. De wijngaard van het château telt slechts 7 ha en is omringd door Grands Crus Classés van naam zoals Château Soutard, Château Villemaurine, La Couspaude en Château Sansonnet. De aangeplante druivensoorten zijn Merlot (60%) en Cabernet Franc (40%), die uitsluitend met de hand worden geplukt. Château Cardinal-Villemaurine De wijn wordt traditioneel gemaakt onder strikte temperatuur controle. De gistkuipen en rijpingsvaten worden afgevuld 'par gravité' (op zwaartekracht, wat alle grote Crus tegenwoordig doen en beter is voor behoud van het fruit). De wijn rijpt vervolgens 16 tot 24 maanden op eikenhouten vaten van 400 liter in de kalkstenen grotkelders onder het Château. Met als resultaat een grote bewaar Saint-Emilion die zich kan meten met de Crus Classés. Dit weerspiegelt zich ook in de prijzen waar de wijn voor wordt verkocht.

Klik hier voor meer informatie

Château Haut-Brion Pessac-Leognan 1er Grand Cru Classé

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2006

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

Château Haut-Brion, Premier Grand Cru Classé, is het enige wijngoed buiten de Médoc gelegen dat opgenomen is in de classificatie van 1855, met een geschiedenis die nog verder terug gaat dan van de andere Premier Grand Cru's.Na enkele moeilijk jaren in het begin van de 20ste eeuw werd het château overgenomen door de Amerikaanse bankier Clarence Dillon. De wijndirecteur Georges Delmas mocht echter wel aanblijven en samen brachten zij het huis terug naar het kwaliteitsniveau van de vorige eeuw.Niet alleen was Haut-Brion de eerste 1er Grand Cru die met fermentatie in staal experimenteerde, zij waren ook voorlopers op het gebied van klonale selectie. Om geweldige wijn te maken heeft men een assemblage van verschillende klonen nodig, hier bij Haut-Brion is elke hectare aangeplant met tien tot vijftien verschillende klonen. aldus J.B. Delmas.De druiven uit de circa 50 hectare wijngaarden zijn aangeplant met ongeveer gelijke delen Merlot en Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. Daarnaast zijn er nog 3 hectare aangeplant met Sauvignon blanc en Semillon, voor de wereldberoemde witte wijn van het huis. De productie bedraagt maar 12.000 kisten van de rode grand vin en 750 kisten van de witte wijn.De rode wijn staat bekend om zijn luxe en voluptueuze zachtheid door het relatief hoge aandeel Merlot, maar is tegelijkertijd ook in staat om decennia lang op fles te rijpen. Zowel de witte als rode wijn van het huis worden door kenners al jarenlang gerekend tot de meest monumentale wijnen ter wereld.

Klik hier voor meer informatie

Château Terre du Lion Saint-Julien

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot,Cabernet Franc

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Saint Julien is een kleine, maar belangrijke appellatie van de Haut-Médoc op de linkeroever van de Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk. Tussen de twee bekendere appellaties Pauillac en Margaux, wordt Saint Julien onterecht wel eens over het hoofd gezien. Hoog aangeschreven wijnhuizen als Château du Glana, de buurman van het wereldberoemde Château Ducru-Beaucaillou, brengen daar verandering in. Denis Dubordieu mocht bij het oprichten van het wijnlabel Terre du Lion rekenen op de kennis van de vermaarde wijnmaker Gabriel Meffre van Château de Glana. Samen hebben ze de druiven, overwegend Cabernet Sauvignon van 30 jaar oude wijnstokken op zanderige kleigrond, tot een stralende volwassenheid weten te brengen. Dat proef je in deze rijke Bordeaux wijn die nu al heerlijk op dronk is en met wat jaren in de kelder nog harmonieuzer wordt. Die potentie leverde deze Terre du Lion een gouden medaille (94 van 100 punten) op van Tastings: "Ruby black color. Inviting, mature aromas of tannery, fruit and nut press, dried plums, samoas girl scout cookies., and sautéed mushrooms with a lightly tannic, tangy, fruity full body and a polished, distinctive, medium-long dried cranberries, charred green onions, cassis, and anise finish with firm tannins and moderate oak. Cellar this wine and greatly anticipate the superb expression to come."

Klik hier voor meer informatie

Château Lacoste 'Cuvée Louis d'Or' Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Franc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Deze 2017 Château Lacoste is een verbluffend krachtige en karaktervolle Côtes de Castillon die beter smaakt dan menig Grand Cru uit Saint-Emilion. De druiven voor deze wijn werden geoogst op een steile helling ('Lacoste' in oud Frans) pal naast Saint-Emilion, in de vorm van een Romeinse Arena. Daar is dit château in het begin van de 19e eeuw ook naar vernoemd. Door de diepe lagen kalkhoudende klei in de bodem (identiek aan Saint-Emilion) genieten de druiven hier mede dankzij de ideale positie ten opzichte van de zon van een extra lange 'hangtijd'. Hierdoor bouwen ze veel 'body' op met een rijpingspotentieel van zeker 10 jaar. Deze 2017 Château Lacoste begint door z'n zacht romige fruit en malse souplesse nu al mooi op dronk te komen. En zal zich met nog enkele jaren flesrijping ontwikkelen tot een niveau dat u eigenlijk alleen van een goede Grand Cru mag verwachten. Verbluffend mooi.

Klik hier voor meer informatie

Château Haut Brion Pessac-Leognan 1er Grand Cru Classé

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2009

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

Château Haut-Brion, Premier Grand Cru Classé, is het enige wijngoed buiten de Médoc gelegen dat opgenomen is in de classificatie van 1855, met een geschiedenis die nog verder terug gaat dan van de andere Premier Grand Cru's. Na enkele moeilijke jaren in het begin van de twintigste eeuw werd het château overgenomen door de Amerikaanse bankier Clarence Dillon. De wijndirecteur Georges Delmas mocht echter wel aanblijven en samen brachten zij het huis terug naar het kwaliteitsniveau van de vorige eeuw. Château Haut-Brion Niet alleen was Haut-Brion de eerste 1er Grand Cru die met fermentatie in staal experimenteerde, zij waren ook voorlopers op het gebied van klonale selectie. Om geweldige wijn te maken heeft men een assemblage van verschillende klonen nodig, hier bij Haut-Brion is elke hectare aangeplant met tien tot vijftien verschillende klonen, aldus J.B. Delmas. De druiven uit de circa 50 hectare wijngaarden zijn aangeplant met ongeveer gelijke delen Merlot en Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. Daarnaast zijn er nog 3 hectare aangeplant met Sauvignon blanc en Semillon, voor de wereldberoemde witte wijn van het huis. De productie bedraagt maar 12.000 kisten van de rode grand vin en 750 kisten van de witte wijn. De rode wijn staat bekend om zijn luxe en mollige zachtheid door het relatief hoge aandeel Merlot, maar is tegelijkertijd ook in staat om decennia lang op fles te rijpen. Zowel de witte als rode wijn van het huis worden door kenners al jarenlang gerekend tot de meest monumentale wijnen ter wereld.

Klik hier voor meer informatie

Château Troussas Cru Bourgeois Médoc

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

In de finale proeverij waande het proefpanel zich bij het proeven van glas nummer 14 terug in de jaren '90. Toen importeerden we nog grote hoeveelheden Château Talbot Grand Cru Classé uit Saint-Julien. Onze leden waren er gek op en wij ook! Destijds kostte Château Talbot bij de sluiter meer dan 50 gulden per fles en wij konden hem importeren onder de 25 gulden. Nu is de prijs echter opgelopen tot 70 euro per fles en raakte hij bij ons uit het zicht. Bij de smaak van de Médoc in glas nummer 14 dachten we dus weemoedig aan dat 'Talbot tijdperk' terug, doordat de wijn datzelfde verleidelijk zachte boerenstal mokkaatje met zwarte bessen karakter had. Lekker rond en romig met de subtiele Cabernetbesjes en frisheid van Saint-Julien. Wel duidelijk lichter en minder complex dan Talbot, maar toch! Château Troussas Château Troussas is een klassiek Médoc château dat al 87 jaar oud is. Sinds de oprichting van het klassement in 1932 behoort het château ook tot de groep Cru's Bourgeois van het eerste uur. Marie-Laure en Gilles Ferris zijn de wijnmakers van Château Troussas. Het wijnhuis staat onder de supervisie van de technical manager Laurent Vaché. Het is een klein château van 10,58 hectare wijngaard met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en wat Petit Verdot aangeplant. Gelegen in het noordelijke puntje van de Médoc, grenzend aan de monding van de Gironde en dus vlak bij de Atlantische oceaan.

Klik hier voor meer informatie

Château Chevalier Lescours Saint-Émilion Grand Cru

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 14.00 % %

Afsluiting: Kurk

Château Chevalier Lescours is sinds 1910 onafgebroken in het bezit van de familie Chevalier. De lieflijke wijngaard bestaat uit wijnstokken van 50-70 jaar oud en bevindt zich op een gedroomde locatie in Saint-Emilion tussen 1er Grand Cru Classé Château L'Angelus en Grand Cru Classé Château Grand Mayne. De wijnranken staan deels op het plateau en deels op de heuvel met een ideale zuidelijke expositie op een klei/grind/kalk ondergrond. De druiven worden geoogst bij optimale rijpheid, met handmatige sortering op de table de tri, waarna een traditionele vinificatie volgt onder het toeziend oog van raadgevend oenoloog Roland. Perfect wijnjaar De combinatie van Merlot en Cabernet Sauvignon kan in Saint-Emilion grote hoogten bereiken. Dat kan alleen bij perfecte weersomstandigheden zoals in 2015. Na een droog voorjaar bracht augustus malse regen en september warme dagen en koele nachten. Dat zorgde voor een trage en lange rijping. In 2015 hebben we alles gehad wat we nodig hadden, aldus Denis Dubourdieu, professor oenologie aan de universiteit van Bordeaux. En alleen dat leidt tot de beste wijnen. 2015 hoort in het rijtje van rijpe topjaargangen samen met 1995 en 2005: diepgekleurd met veel parfum en uitbundig rijp fruit.

Klik hier voor meer informatie

Château Croix de Mission Montagne Saint-Émilion

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 % %

Afsluiting: Kurk

Wijnmaken is een familietraditie en tegelijk ook een enorme passie bij Château Croix de Mission. Momenteel runnen Bernard en Sylvie Laydis het château, maar ooit waren het Bernards schoonvader en grootvader die de eerste hectare kochten. Sindsdien is de familie onlosmakelijk verbonden met het château. Deze Franse rode wijn staat ook voor de combinatie van het unieke terroir met klei, grind en een kalkhoudende bodem en de sterke karakters van de wijnmakers. En in de toekomst zal de traditie ongetwijfeld worden doorgegeven en in goede handen terechtkomen. De inmiddels volwassen kinderen Thomas en Marie helpen namelijk zo vaak als mogelijk mee in de wijngaarden en hebben een schat aan kennis over het vak. Montagne Saint-Emilion Montagne Saint-Emilion is één van de vier satellietgemeenten van Saint-Emilion en meteen ook de grootste met 1490 hectare. Het terroir bestaat hier voornamelijk uit heuvels met klei- en kalksteen. Wijnen uit deze satellieten staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Klik hier voor meer informatie

Château La Mission-Haut Brion Cru Classé Pessac-Leognan

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc,Merlot

Jaar: 2007

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

De geschiedenis van Château La Mission-Haut-Brion mag dan niet even ver teruggaan als die van Château Haut-Brion, toch is het elk jaar weer een strijd om wie de mooiste wijn uit de Graves maakt.Beide châteaux zijn sinds 1983 in handen van de Amerikaanse Dillon familie. Sinds de overname zijn er grote investeringen gedaan bij La Mission, waaronder de bouw van een nieuwe cuverie in 1987 en recentelijk een geheel nieuwe chai. De wijnen van beide huizen worden door hetzelfde team gemaakt, wat opmerkelijk is gezien het grote stijlverschil. Eén van de redenen hiervoor is dat 29 hectare wijngaarden van La Mission op een plateau liggen, waar de grond meer klei bevat. Hierdoor is het ook mogelijk geweest om een hogere dichtheid van de stokken aan te planten, namelijk 10.000/ha tegenover 8.000/ha.Uiteindelijk resulteert dit in een wijn waar kracht en concentratie centraal staan, tegenover de op elegantie gebouwde wijnen van Haut-Brion. Hoewel er een relatief groot aandeel Merlot in de blend zit, gemiddeld rond de 55%, staat de wijn toch bekend om zijn stevige tanninestructuur en indrukwekkend bewaarpotentieel van 30-40 jaar. Door een rijping van 18 maanden op hout, waarvan minimaal 80% jaarlijks vernieuwd wordt, heeft de wijn na botteling wel enkele jaren nodig om op dronk te komen. La Mission staat bekend om haar opmerkelijke consistentie door de jaren heen, zelfs in mindere jaren produceren zij een uitzonderlijke wijn!

Klik hier voor meer informatie

Château le Sanctuaire 'l'Eclipse' Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Dat Castillon al eeuwenlang door Merlot gedomineerde mooie wijnen voortbrengt, is bij het grote publiek doorgaans onbekend. De wijn werd zelfs tot aan de helft van de vorige eeuw voorbijgestreefd door de wijnen uit Pomerol, Saint-Emilion en Haut-Médoc. Gelukkig kreeg Côtes de Castillon in 1989 terecht de herkomstbenaming AOC toegekend. De wijnboeren werken dan ook hard om het relatief kleine wijngebied op de kaart te zetten. Verschillende gerenommeerde châteaux uit Saint-Emilion onderkennen de potentie van de wijnbouw in Castillon en zijn nadrukkelijk in de wijnbouwgebieden aanwezig. Om de herkenbaarheid van de wijn bij het grote publiek verder te vergroten hebben Castillon, Francs, Blaye en Cadillac besloten om vanaf jaargang 2008 de wijnen als "Côtes de Bordeaux" op de markt te brengen. Bij Castillon-wijnen prijkt nu de naam 'Castilon Côtes de Bordeaux' op het etiket. Castillon versus Saint-Emilion In veel opzichten zijn de wijnbouwgebieden van Castillon vergelijkbaar met die van Saint-Emilion. Heuvelopwaarts bestaat de grond uit klei en kalksteen en deze bodem is bij uitstek geschikt voor de aanplant van Merlot. De kleigrond geeft de wijn molligheid en structuur, terwijl de kalksteen bijdraagt aan de finesse en aromatische complexiteit van de wijn.

Klik hier voor meer informatie

Château le Chay Puisseguin Saint-Émilion

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

De jaargang 2017 was in Bordeaux klein, maar uiterst geconcentreerd. De late voorjaarsvorst zorgde bij veel boeren voor extreem lage opbrengsten. Maar de druiven die de (vorst)dans ontsprongen waren, kwamen vaak tot een uitzonderlijke rijpheid. Gezien de heterogeniteit van de jaargang was streng selecteren echter wel noodzakelijk. Op Château Le Chay waren de druiven in 2017 zó rijk geconcentreerd dat de eigenaars besloten om voor het eerst in de geschiedenis van de mooiste trossen een speciale prestige cuvée te maken. Een kleinschalige Puisseguin Saint-Emilion met een indrukwekkende diepgang. Château Le Chay Op een kalkrijke kleibodem worden uitsluitend Merlot druiven geoogst van gemiddeld 40 jaar oudewijnstokken. Kosten noch moeite worden gespaard om een wijn te produceren met een diepekleur barstensvol rijp fruit. Zacht en krachtig en met een lange afdronk, het kenmerk van een grote wijn.

Klik hier voor meer informatie

Château Grand Ferrand 'Terre Amoureuse' Bordeaux Superieur (Organic)

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Terre Amoureuse betekent houdt van de aarde en niets is minder waar. Deze Bordeaux Supérieur is namelijk gemaakt van biologische druiven. Verschillende wijnboeren hebben samen hard gewerkt met als doel om er een pure en bijzondere biologische Franse rode wijn van te maken die het terroir representeert. Voor deze wijn is gekozen voor 80% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon. Het resultaat is een bijzonder rijke, maar toch krachtige rode Bordeaux. Een premium wijn voor een betaalbare prijs! Bordeaux Superieur De wereldberoemde regio Bordeaux staat bekend om krachtige rode wijnen uit beroemde appellaties zoals Margaux, Pomerol en Saint-Emilion. Maar er is meer dan dat! Een betaalbaar alternatief is namelijk Bordeaux Supérieur. Dit zijn wijnen met een hoger alcoholpercentage dan wat de AOC voorschrijft. Wat inhoudt dat de wijn rijper fruit moet bevatten. Wijnboeren gebruiken dan ook vaak voor hun beste kwaliteit druiven. Dat proef je in de concentratie van de wijn!

Klik hier voor meer informatie

Château Fontenil Fronsac

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2007

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Michel en Dany Rolland schuilen achter het succes van deze rode Bordeaux wijn. Wijntradities hebben altijd in hun families voortgeleefd en dat is ook bij dit echtpaar het geval. Beide hebben oenologie gestudeerd aan de universiteit van Bordeaux en dat is ook de plek waar ze elkaar hebben ontmoet. Michel werd adviseur voor verschillende châteaux in Bordeaux, met name in Pomerol. Zijn adviezen pakten zodanig goed uit, dat hij inmiddels één van de bekendste wijnadviseurs ter wereld is. Hij adviseert niet alleen meer in Bordeaux, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Chili. Hij kent daarom precies de kneepjes van het vak: van terroir tot vinificatie in de kelder. Hij staat ook wel bekend als 'vliegende wijnmaker' of de 'reizende oenoloog'. Château Fontenil Het was ook de droom van Michel en Dany om hun eigen wijn te maken. In 1986 kochten ze daarom een paar hectare wijngaarden in Fronsac en Château Fontenil is sindsdien een feit. De renovatie werkzaamheden duurde tot 1999, maar dan heb je ook wat: alle kelders zijn voorzien van de beste apparatuur. Ook is Michel verantwoordelijk voor Le Bon Pasteur in Pomerol, Rolland Maillet in Saint-Emilion en Bertineau Saint-Vincent in Lalande de Pomerol.

Klik hier voor meer informatie

Château Haut-Ballet Lalande de Pomerol

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2011

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Château Haut-Ballet ligt bij Neac tussen Pomerol en Saint-Emilion in. Het Château beslaat 14,92 ha wijngaard daterend uit 1775, toen dit perceel nog toebehoorde aan buurchâteau Moncets. De aanplant bestaat uit Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon van gemiddeld 40 jaar oud en de druiven worden duurzaam met respect voor de natuur geteeld. Na zorgvuldige sortering van de rijpste druiven wordt de wijn traditioneel gevinifieerd en op zwaarte-kracht overgeheveld van gistkuip naar eikenhouten vaten. Waar de wijn 16 maanden lang op rijpt en waarvan jaarlijks 25% wordt vernieuwd. 2011 was in de Pomerol regio een klassiek mooi jaar met evenwichtige, stevige wijnen, waarvan deze Haut-Ballet een goed voorbeeld is. Lalande de Pomerol Lalande de Pomerol ligt net ten noorden van de bekende en befaamde Pomerol wijnstreek en aan de overkant van de rivier de Barbanne die deze twee wijnstreken van elkaar scheidt. Eerst viel de wijnstreek onder Pomerol, maar daar kwam verandering in toen de grenzen van Pomerol in 1925 officieel werden vastgesteld en Lalande de Pomerol in 1954 als een appellatie werd erkend. Inmiddels zijn er ruim 200 châteaux actief binnen deze wijnregio. Rode wijnen in Lalande de Pomerol zijn altijd Merlot-gedomineerd. Verder zijn ook de druiven Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot toegestaan. Deze klassieke blend is al jaren dé succesformule voor de geroemde wijnen uit Bordeaux en ook hier pakt deze fantastisch uit. Er heerst verder een relatief mild klimaat met veel zon in Lalande de Pomerol. De bodem is complex en kalkrijk met zanderige klei en kiezels. Samen met de nabijheid van de rivier zijn dit de ideale omstandigheden om stevige en volle Franse wijnen voort te brengen. Aan te raden bij een stuk lamsvlees of eendenborst.

Klik hier voor meer informatie

Château La Loubière Bordeaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Château Loubière ligt in Montusson, ten Zuidwesten van Saint-Emilion, tussen de Garonne en de Dorgogne in. Het golvende landschap tussen de rivieren, wat ook wel het 'Toscane van Bordeaux' wordt genoemd. De wijngaard is aangeplant op een zanderige klei-bodem op een ondergrond van kalksteen met voornamelijk Merlot en wat Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Malbec. De gemiddelde leeftijd van de stokken ligt tussen de 30 en 40 jaar. Een ideale leeftijd voor het produceren van rijke druiven met een laag rendement (slechts 40 hl per ha, waar 55 hl normaal is). Om de natuur te beschermen wordt de wijngaard zoveel mogelijk met de hand bewerkt. Château La Loubière Château La Loubière is vernoemd naar La Loubère wat in het Occitaans Het land van de wolven betekent. Want toen Damien Confolan het wijndomein in 1820 kocht, lag het tegen een bos aan dat berucht was vanwege zijn vele wolven. Zijn afstammeling Micheline Teycheney-Roux nam het domein met haar man over in 1980. Zij investeerden fors in het Château en bouwden de wijngaard uit tot 18,5 ha. Waarvan hun zoon Patrick, die sinds 2013 de huidige eigenaar is, nu de vruchten plukt. En met behulp van Jean-Claude Berrouet en zijn zoon Jean-François de mooiste wijnen maakt.

Klik hier voor meer informatie

Château Charmant Margaux

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot,Petit Verdot

Jaar: 2012

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Château Charmant bevindt zich in Margaux op een steenworp afstand van beroemde Grand Cru's van Châteaux Margaux, Lascombe en Cantenac Brown. Al sinds de 19e eeuw maakt de familie Renon hier prachtige Franse wijnen die zich uitstekend staande houden naast hun bekende buren. In de wijngaard van slechts 4,69 hectare groeien Merlot, Cabernet en Petit Verdot stokken van tussen de 55 en 60 jaar oud op zuidwestelijk gelegen heuvels. Momenteel staat Christiane Renon aan het roer, een taak die ze met veel liefde én succes uitvoert. Margaux Margaux ligt ten zuiden van de wijnstreek Bordeaux. Een kleine wijnstreek, maar geroemd om de kwaliteit. Er zijn maar liefst 21 hoog gekwalificeerde rode wijnen die hoge ogen gooien. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot vormen de basis voor de beroemde Margaux wijnen. Rode wijn speelt hier de hoofdrol, hoewel er ook mondjesmaat witte wijn wordt gemaakt. Cabernet Sauvignon overheerst in Margaux en zorgt voor elegante Franse rode wijnen met zwart fruit en een groots bewaarpotentieel.

Klik hier voor meer informatie

Majestueuze Médoc Kist

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort:

Jaar:

Smaakprofiel:

Serveer temp:

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting:

Klik hier voor meer informatie

Sublieme Saint-Émilion Kist

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort:

Jaar:

Smaakprofiel:

Serveer temp:

Alcohol%: 11.00 %

Afsluiting:

Klik hier voor meer informatie

Kelnersmes + Bordeaux Magnum

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort:

Jaar: 2014

Smaakprofiel:

Serveer temp:

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting:

Klik hier voor meer informatie

Château Cheval Blanc Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé 'A'

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Merlot

Jaar: 2006

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting:

Huidige marktwaarde in Bordeaux 750,- vastgesteld op 1 januari 2016. Sinds het verkrijgen van de prestigieuze titel van 1er Grand Cru Classé "A" tijdens de classificatie in 1954, is Château Cheval Blanc zonder meer het meest toonaangevende wijnhuis in St. Emilion. Zonder twijfel kan men stellen dat zij de meest beroemde en begeerde Cabernet Franc gedomineerde wijn ter wereld maken. Het Château bezit 41 hectare wijngaarden, waarvan 57% is aangeplant met Cabernet Franc en 40% met Merlot, aangevuld door kleine percelen Malbec en Cabernet Sauvignon. De leeftijd van de wijnstokken is relatief hoog voor in de Bordeaux, met een gemiddelde van boven de 40 jaar, wat ook de lage opbrengst van 35-40 hl/ha verklaart. Na de fermentatie en schilweking van vier weken in roestvrijstalen vaten krijgt de wijn een rijping van 18 maanden op 100% nieuwe eiken vaten. De wijngaarden van Cheval Blanc zijn in te delen in drie afzonderlijke stukken, elk met een eigen specifieke grondsoort. Deze combinatie van kleigrond van de Pomerol, kiezelstenen van de Grâves en zanderige kalksteen van St.Emilion worden vaak genoemd als reden voor de ongelovelijke complexiteit van de wijn. Wat de reden dan ook mag zijn, duidelijk is in ieder geval dat men hier een van de mooiste wijnen ter wereld maakt.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Laubron Pommard

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 15 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Pommard 1er Cru wijnen zijn gemaakt onder strikte productievoorschriften. Zo mogen alleen druiven van Pommard wijngaarden gebruikt worden. De Franse regering is verantwoordelijk voor de appellation. De wijngaarden van Pommard liggen tussen de heuvels van Mont Buisson en Montagne-Saint-Desiree in de Bourgogne, één van 's werelds meest beroemde wijngebieden. De wijnen van het 340 ha grote gebied Pommard hebben eeuwenlang een magische klank in de wijnwereld. Deze waren in Engeland zo populair, dat de wijn jarenlang binnen een week was uitverkocht. En nog steeds zijn de prestigieuze wijnen uit Pommard vaak te vinden op de wijnkaart. De bekendste zijn Les Epenots en Les Rugiens. Ooit was Pommard beroemd om zijn witte wijnen. Later werd meer de nadruk op rode wijnen gelegd. Het bouqet is weelderig en vol rood fruit. Deze wijn past goed bij wildgerechten of zacht, belegen kazen.' Domaine Laubron

Klik hier voor meer informatie

Domaine Guy & Yvan Dufouleur 'La Vacherotte' Hautes-Côtes de Nuits

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Licht, soepel & fruitig

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Dufouleur Père & Fils werd begin 17e eeuw door Gilles Dufouleur opgericht en is al 13 generaties lang in handen van de familie. Vandaag de dag hebben Xavier en Yvan Dufouleur de leiding over het wijnhuis en worden daarbij geholpen door de ervaren oenoloog Bernard Jaillet. De oorspong van het bedrijf ligt uiteraard in de wijngaarden rondom Nuits-Saint-Georges. Nog altijd vormen de wijnen van deze percelen, die vermarkt worden onder het label Domaine Guy & Yvan Dufouleur, de paradepaardjes van het concern. De familie heeft onder andere percelen grond in 4 Premier Cru wijngaarden ten zuiden van Nuits-Saint-Georges. De bodem bestaat uit klei en kalk, wat de wijnen enerzijds robuust en anderzijds intens fruitig maakt. Ook bezit de familie een perceel wijngaard ten noorden van het stadje. Het perceel Aux Saints Jullienâ (lieux-dit) is weliswaar niet als Premier Cru geclassificeerd, maar op een bodem vergelijkbaar met Vosne-Romanée bestaande uit alluviaal gesteente op een ondergrond van rotsachtige kalk worden zijdezachte Pinot Noirs voortgebracht. Elk perceel wordt gekenmerkt door haar eigen terroir en het streven van de familie is om dit terroir volop tot expressie te brengen in de verschillende wijnen. Dat vraagt om secuur werk op het land, maar ook in de kelder. Zo worden de barriques voor de rijping van de wijnen zorgvuldig geselecteerd. De herkomst van het hout en de mate van toasting wordt per wijn bepaald en kan bovendien van jaar tot jaar verschillen. Ook bij het bottelen van het vergiste en gerijpte druivensap wordt uiterst voorzichtig te werk gegaan. Geen zwaar materieel om de wijn snel en met brute kracht de fles in te pompen, maar enkel gebruik van zwaartekracht om oxidatie te voorkomen en de aroma's te behouden.

Klik hier voor meer informatie

Hervé Kerlann Vieilles Vignes Gevrey-Chambertin

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Hervé Kerlann is de 5e generatie van een familie vol wijnmakers die, naast passie voor wijn, over een goede dosis ondernemersgeest beschikten. De vader van Hervé, Charles Kerlann, was een echte avonturier en werkte en woonde op verschillende plekken in de wereld. In 1957 settelde hij zich in Libourne in Bordeaux waar hij Maison Peyrat-Chèze uit 1873 overnam, een familiebezit van de kant van zijn vrouw Jeannine Peyrat.Hervé deelt dezelfde liefde voor avontuur, wetenschappelijke discipline en wijn als zijn vader. In zijn jeugd leerde hij al de fijne kneepjes van het vak. In 1977 verhuisde hij naar Quebec, waar hij ook geboren was, en bleef daar 10 jaar lang. In de zomer werkte hij als film editor en in de winter nam hij de verkoop van wijn voor zijn rekening. De familietraditie leefde daardoor voort! In 1988 verhuisde Hervé naar Vancouver en richtte hij zich door een combinatie van studies en werk volledig op wijn. In 1991 keerde hij terug naar Frankrijk en ging aan de slag bij een wijnhuis in de Bourgogne. Hij werd verliefd op deze wijnregio en kocht in 1993 Château de Laborde. Daar worden de meest verfijnde druiven geselecteerd om er harmonieuze, fruitige en elegante witte en rode Bourgogne wijnen van te maken.

Klik hier voor meer informatie

Henri Clerc 'Les Epenots' Pommard 1er Cru

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2011

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Het beroemde Domaine Henri Clerc et Fils werd reeds in de 16de eeuw opgericht pal in het centrum van Puligny-Montrachet. De kwaliteit van Domaine Henri Clerc was altijd al hoog, en vormde nog nooit een probleem. De volumes daarentegen zijn de voorbij jaren fors gedaald. Het slechte weer is hiervan de oorzaak. Zo zakt de oogst van 2012 tot maar liefst 50% door hagelschade. De optimale oogstdatum wordt bepaald aan de hand van de rijpheid van vruchtvlees en schil. De oogst gebeurt volledig met de hand, waarna alles nog eens zorgvuldig wordt uitgezocht op de table de tri. Nadat de wijnen op vat zijn, probeert men deze zo min mogelijk te verstoren. De bâttonage gebeurt dan ook maar met mondjesmaat, en na de vatrijping geschiedt de botteling rechtstreeks vanuit het vat, zonder filters of pompen. Uitsluitend met gebruikt van de zwaartekracht. Pommard 1er cru wijnen zijn gemaakt onder strikte productievoorschriften. Dat alleen druiven van Pommard wijngaarden gebruikt mogen worden is één van die voorschriften. De Franse regering is verantwoordelijk voor de appellation. De wijngaarden van Pommard liggen tussen de heuvels van Mont Buisson en Montagne-Saint-Desiree in de Bourgogne. De wijnen van het 340 ha grote gebied Pommard hebben eeuwelang een magische klank in de wijnwereld. Deze waren in Engeland zo populair, dat de wijn jarenlang binnen een week was uitverkocht. De bekendste zijn: Les Epenots en Les Rugiens. Ooit was Pommard beroemd om zijn witte wijnen. Later werd meer de nadruk op rode wijnen gelegd. Het bouqet is weelderig en vol rood fruit. Deze wijn past goed bij wildgerechten of zacht, belegen kazen.

Klik hier voor meer informatie

Henri Clerc 'Les Epenots' Pommard 1er Cru

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2013

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

De wijngaarden van Pommard liggen tussen de heuvels van Mont Buisson en Montagne-Saint-Desiree in de Bourgogne, één van 's werelds meest beroemde wijngebieden. De wijnen van het 340 ha grote gebied Pommard hebben eeuwenlang een magische klank in de wijnwereld. Pommard 1er Cru wijnen zijn gemaakt onder strikte productievoorschriften. Zo mogen alleen druiven van Pommard wijngaarden gebruikt worden. Henri Clerc Het beroemde Domaine Henri Clerc et Fils werd reeds in de 16e eeuw opgericht in het hart van Puligny-Montrachet, gelegen in de Côtes de Beaune. Puligny-Montrachet behoort tot één van de meest bekende wijnstreken ter wereld en de heuvels van Montrachet brengen de vermaardste witte wijnen van de Bourgogne voort. De kwaliteit van Henri Clerc is altijd hoog! De oogst gebeurt volledig met de hand, waarna alles nog eens zorgvuldig wordt uitgezocht op de table de tri. Nadat de wijnen op vat zijn, probeert men deze zo min mogelijk te verstoren. De bâttonage gebeurt dan ook maar met mondjesmaat, en na de vatrijping, gebeurt de botteling rechtstreeks vanuit het vat, zonder filters of pompen. Uitsluitend met gebruik van de zwaartekracht.

Klik hier voor meer informatie

Capuano-Ferreri Vieilles Vignes Pommard

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2013

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Pommard 1er Cru wijnen zijn gemaakt onder strikte productievoorschriften. Zo mogen alleen druiven van Pommard wijngaarden gebruikt worden. De Franse regering is verantwoordelijk voor de appellation. De wijngaarden van Pommard liggen tussen de heuvels van Mont Buisson en Montagne-Saint-Desiree in de Bourgogne, één van 's werelds meest beroemde wijngebieden. De wijnen van het 340 ha grote gebied Pommard hebben eeuwenlang een magische klank in de wijnwereld. Deze waren in Engeland zo populair, dat de wijn jarenlang binnen een week was uitverkocht. En nog steeds zijn de prestigieuze wijnen uit Pommard vaak te vinden op de wijnkaart. De bekendste zijn Les Epenots en Les Rugiens. Ooit was Pommard beroemd om zijn witte wijnen. Later werd meer de nadruk op rode wijnen gelegd. Het bouqet is weelderig en vol rood fruit. Deze wijn past goed bij wildgerechten of zacht, belegen kazen. Het Domaine Capuano-Ferreri is eigenaar van 12 ha met vooral veel Santenay en mooie akkers in Pommard, Beaune, Maranges, Mercurey en Chassagne-Montrachet. De wijn die er bij ons in de blinde proeverij uitsprong en werd uitgeroepen tot meest koopwaardige Pommard, is de 2013 Pommard, Vieilles Vignes van Capuano-Ferreri. Een overtuigende, volle Pommard met dik verdiende koopwaardigheidsTIP! Het bedrijf werd in 1987 in Santenay opgericht als een samenwerking tussen wijnboer Gino Capuano en zijn schoonbroer Jean-Marc Ferreri als slapend vennoot. Jean-Marc was indertijd een bekende voetballer, spits van Auxerre, Bordeaux en Marseille en speelde 33 interlands voor het Franse voetbalteam. Op sommige etiketten staat hij zelfs afgebeeld. Sinds 2009 staat Johan, de zoon van Gino, aan het hoofd. In de wijngaard wordt uitsluitend met de hand gewerkt.Na de oogst begint de zware taak om de ranken bij te snoeien, waarna ze ter plaatse worden verbrand in die typische halve kruiwagen-tonnen. Die rokende tonnen zijn kenmerkend voor het Bourgondische winterlandschap. Vanaf het feest van Saint-Vincent (22/1) tot midden-maart worden de wijnstokken teruggesnoeid tot een enkele twijg per stok, die dan aan een ijzeren draad die over de hele rij wijnstokken is gespannen, wordt vastgemaakt. Daarna worden de wijngaarden omgeploegd en vanaf mei, als de wijnstokken sneller beginnen te groeien, worden de uitlopers bijgesnoeid om het aantal druiventrossen per stok te beperken. In de zomer wordt gedeeltelijk ontbladerd voor optimale beluchting en blootstelling aan de zon. Ook hier volgt men lutte raisonnée (geoorloofde bestrijding), de meest toegepaste vorm van wijngaardbeheer in Bourgogne. Vanaf medio september, als de druiven rijk zijn aan suiker en de tannines in de schillen fenolisch rijp zijn, start de oogst die bij Capuano-Ferreri meestal een 10-tal dagen in beslag neemt. De sorteertafel wordt ingezet om handmatig alleen de gezonde druiven te selecteren en alle groene onrijpe druiven te verwijderen. Daarna gaan ze door naar de cuverie waar met modern materiaal op traditionele wijze wordt gevinifieerd. De rode druiven worden ontdaan van hun rafle (steeltjes) en per transportband naar de gistingstanks geleid. Daarbij wordt geen enkele druk uitgeoefend zodat de druiven nog volledig intact aan hun koude weking van 5 tot 6 dagen kunnen beginnen. Als de alcoholische gisting eenmaal op gang is, wordt de druivenkoek dagelijks ondergedompeld en het sap opgepompt om weer terug over de koek van schillen te laten lopen. Dit voor optimale kleurextractie en sappigheid van de wijn. Uiteraard alles onder temperatuurcontrole zodat de gisting niet stilvalt. Na deze 1e gisting wordt alles geperst en in franse pièces van 228 liter geleid voor verdere rijping op vat in de 18de eeuwse kelders. Elk vat wordt om de 10 à 15 dagen bijgevuld om de verdamping te compenseren Gedurende de winter wordt verschillende keren bâtonnage toegepast, waarbij de lie (het gistbezinksel) die zich op de bodem van het vat bevindt met een stok wordt omgewoeld voor meer fruit extractie. Na de tweede of malolactische gisting waarbij het scherpere appelzuur getransformeerd werd in zachter melkzuur, wordt de wijn van verschillende vaten met elkaar geassembleerd en terug in de vaten gedaan. Er worden 30% nieuwe vaten gebruikt en elk nieuw vat wordt maximaal 5 keer ingezet. De opvoeding duurt 12 tot 18 maanden afhankelijk van het oogstjaar. Voor de botteling heeft een lichte filtering plaats.De wijnen van Capuano-Ferreri worden in de beste restaurants over de hele wereld geschonken en jaarlijks door vele journalisten bejubeld.

Klik hier voor meer informatie

Herve Kerlann 'En Derée' Gevrey-Chambertin

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Wijn maken zit Hervé Kerlann in het bloed. Zijn familie beschikte naast passie voor wijn ook over een goede dosis ondernemersgeest. De vader van Hervé, Charles Kerlann, was een echte avonturier en werkte en woonde op verschillende plekken in de wereld. En ook Hervé, de vijfde generatie, heeft lang in Canada gewoond waar hij zich volledig op het wijnvak heeft gericht. In 1991 keerde hij terug naar de Bourgogne. Hier bleek zijn hart te liggen en kocht in 1993 Château de Laborde. Daar worden de meest verfijnde druiven geselecteerd om er harmonieuze, fruitige en elegante witte en rode Bourgogne wijnen van te maken. Gevrey-Chambertin Gevrey-Chambertin herbergt ook wijngaarden ten oosten van de Route Nationale. In het heuvelige achterland ontsprongen beekjes en rivieren hebben afgebrokkeld kalksteen en kiezels meegevoerd en onderweg naar de Saône achtergelaten op het vlakkere land, waardoor ook hier de bodem geschikt is voor wijnbouw. Door de mindere ligging ten opzichte van de zon en het ontbreken van een goede onderlaag is de kwaliteit van de wijnen minder hoog. Onafhankelijke proeverijen zijn dus zelfs in de Côte-d'Or van groot belang om het kaf van het koren te scheiden.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Guy & Yvan Dufouleur 'En Vaut' Volnay

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 14-16 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Pinot Noir is een kwetsbare druif en moeilijk om te verbouwen. In de Côte-d'Or heeft Pinot Noir echter haar thuis gevonden. Hier weten ze hoe ze met deze druif moeten omgaan en worden er op een bodem van klei, kalk en kalkmergel enkele van de bekendste en duurste wijnen voortgebracht. Zo ook in Volnay waar de bodem ook rijk is kalksteen met lichtere en elegantere Pinot Noir als eindresultaat. Hoog aangeslagen door de internationale wijnpers! Domaine Guy & Yvan Dufouleur Gilles Dufouleur was degene die in de 17e eeuw Dufouleur Père & Fils heeft opgericht. Inmiddels al 13 generaties verder zijn het Xavier en Yan Dufouleur die het wijnhuis nog steeds succesvol runnen. Ze worden daarbij geholpen door de ervaren oenoloog Bernard Jaillet. Elke wijngaard heeft een geheel eigen terroir en daarbij dus ook unieke eigenschappen. Het is dan ook het doel van de familie om het terroir volop tot uiting te brengen in hun Bourgogne wijnen. Dat vereist zorgvuldig werk in de wijngaard, maar ook in de kelder.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Thierry Mortet Gevrey-Chambertin

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Gevrey-Chambertin is verantwoordelijk voor de meest krachtige wijnen van de hele Côte d'Or. Hier heerst een relatief koel klimaat met een bijzondere bodem van klei, kalk en kalkmergel worden de bekendste en duurste wijnen voortgebracht. De combinatie van het klimaat met een mengeling van Atlantische en continentale invloeden en de op het oosten en zuidoosten gerichte hellingen bieden uitstekende omstandigheden voor Pinot Noir om te excelleren. Pinot Noir Pinot Noir kan hele mooie wijnen voortbrengen met veel smaak en elegantie. Zacht en verfijnd. Maar meerdan bij andere druivenvariëteiten is het toepassen van oogstreductie een belangrijke randvoorwaarde om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Merlot en Cabernet Sauvignon leveren bij een rendement van 60 hectoliter per hectare goede wijnen op, terwijl voor kwalitatief hoogwaarde Pinot Noir het rendement niet hoger dan 45 hectoliter per hectare mag liggen. Dit verklaart meteen waarom koopwaardige Pinot Noir per definitie duurder is dan wijnen van Merlot en Cabernet Sauvignon.

Klik hier voor meer informatie

Domaine du Lycee Viticole 'Les Bressandes' Beaune 1er Cru

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Domaine du Lycée Viticole is gevestigd in de Clos Saint Philibert, in de schoot van de agrarische school in Beaune. Het domein maakt ruim twintig wijnen in wit en rood, van Bourgogne générique tot gerenommeerde 1er Crus in Beaune. Hun paradepaardjes komen uit de Hautes Côtes de Beaune (in rood en wit) en hun rodevlaggenschip is (de geselecteerde) 1er Cru Bressandes en de 1ers Crus Montée en Perrières. Domaine du Lycée Viticole Deze wijnen worden gemaakt van in totaal 19 ha wijngaarden tussen Puligny-Montrachet en Chorey les Beaune. Alle wijnen worden gemaakt in de eigen cuverie en de opvoeding vindt plaats in klassieke pièces de Bourgogne (228 liter). Deze vaten worden gemaakt door de tonneliers van Beaune in de tonnellerie van de school zelf.Domaine du Lycée Viticole werkt als een normaal wijndomein en wordt niet gesubsidieerd. De focus ligt op het opleiden van jonge wijnmakers met de technieken van nu in de traditie van weleer. Met de focus op de diversiteit van het Bourgondisch terroir. Hier worden immers de toekomstige wijnboeren van de Bourgogne gevormd. De leerlingen participeren in het volledige wijnproces: van wijngaardbeheer, wijnbereiding en opvoeding tot aan botteling en de uiteindelijke verkoop.

Klik hier voor meer informatie

Château Vincens 'Origine' Cahors

Frankrijk / Cahors

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Malbec

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 14.00 % %

Afsluiting: Kurk

Château Vincens is een vooraanstaand producent in Cahors met 38 ha, waarvan 20 ha in productie. De wijngaard ligt op 300 m hoogte en de druiven worden traditioneel gevinifieerd met een lange inweekperiode van sap op schillen, om zoveel mogelijk rijkdom en structuur aan de wijn te verschaffen. De wijngaard Château Vincens van de familie Vincens bestaat zo'n 30 jaar. De geschiedenis van het maken van wijn begon met Prosper Vincens. Na zijn terugkeer uit de Eerste Wereldoorlog kocht hij een perceel aan om een wijngaard te beginnen. Deze druiven werden toen nog uitgeleverd aan een Cave Cooperation, om op te gaan in een andere wijn. In 1982 besloten ze eigen wijnen te ontwikkelen en te verkopen. Michel en Danièle Vincens oogsten in 1983 de eerste wijn voor Domaine des Vincens, wat later Château Vincens werd genoemd. 3 generaties lang wordt er nu gewerkt aan mooie wijnen en aan uitbreiding van de wijngaard. Om de meest optimale kwaliteit te verkrijgen kijken zij minutieus naar elk perceel en wordt de productiemethode per wijnstok aangepast. Met succes! Wijn uit Cahors Cahors is één van de oudste wijnregio's ter wereld. In het oude Rome werden de eerste druivenplanten al 50 jaar voor Christus geplant. Hoewel het niet één van de meest populaire wijngebieden is uit Frankrijk, komen deze wijnen steeds meer in de belangstelling staan. Cahors produceert prachtige krachtige geconcentreerde wijnen. Dat bewijst deze wijn wel die keer op keer bekroond wordt met internationale onderscheidingen.

Klik hier voor meer informatie

Saint Auriol 'Chatelaine' Corbières

Frankrijk / Languedoc-Roussillon

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Carignan,Grenache,Syrah

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

Les Domaines Auriol gaat over de droom van Claude Vialade die succesvol haar droom om in de wijnwereld te werken heeft verwezenlijkt. Die interesse is al vroeg aangewakkerd toen ze met haar vader, die château-eigenaar was, mee ging naar de wijngaarden en kelders van het château. Vooral de oogsten vond ze maar wat fascinerend. Les Domaines Auriol Het was dan ook geen verrassing dat ze zich specialiseerde in de verkoop van wijn. Ze nam na jarenlange ervaring in de branche de leiding van Les Domaines Auriol in Corbières over. Na een grondige verbouwing waarbij ze alleen al zelf 800 m2 aan dakpannen heeft vernieuwd, en na jarenlang hard werken breidde het domein uit van 9 hectare naar 40 hectare. Inmiddels is het een gerenommeerd huis dat garant staat voor tal van internationaal bekroonde kwaliteitswijnen. De kwaliteitsregio Corbières heeft een rijke wijngeschiedenis waar hoofdzakelijk traditionele terroirwijnen worden gemaakt. Het warme en droge mediterrane klimaat zorgt voor rijke wijnen op basis van de traditionele druivensoorten Grenache Noir, Syrah en Carignan.

Klik hier voor meer informatie

François Millet Pinot Noir Sancerre

Frankrijk / Loire

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Domaine François MilletHet pittoreske dorpje Bué is omgeven door heuvels met wijngaarden en dit was dan ook de plek waar de familie Millet verliefd op werd. Bernard en Pierre Millet ontdekten dat de bodems daar veel mogelijkheden boden om Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven aan te planten. Sinds 1850 maken ze heerlijke wijnen in de appellation Sancerre. François en Monique Millet runnen momenteel het domein en zijn hiermee de vijfde generaties wijnmakers binnen de familie. Ze doen veel onderzoek naar de unieke mogelijkheden van het terroir, om deze in de wijn uit te drukken. Tot slot is ook het milieu een belangrijk aandachtspunt bij het maken van hun wijnen.

Klik hier voor meer informatie

Le Blason de Terre Noire Cabernet-Merlot

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

Voor het selecteren van het Cabernet gedomineerde model Médoc passeerden ruim 60 rijkgespierde Cabernets de revue. 2016 bleek voor de Zuid-Franse Cabernet een extreem goed jaar te zijn. De beste kwam van een heuvel op 400 meter hoogte van een rotsachtige bodem met rijke zwarte aarde: La Terre Noire. De Franse rode wijn uit de Pays d'Oc komt uit de wijngaarden in de buurt van het dorpje Roquetaillade. Een pittoresk dorpje op de kruising van de Vallée de l'Aude en de Vallée de Corneilla. Roquetaillade telt 210 inwoners die bijna allemaal met 'la viticulture' bezig zijn. Door de mooie ligging op 400 meter hoogte genieten de wijnranken ten volle van het zeeklimaat. Want onder invloed van de koele westelijke wind, afkomstig van de Atlantische oceaan, is het klimaat hier meer getemperd dan in de naburige lager gelegen 'hete' wijngaarden. Hierdoor rijpen de druiven langzamer en krijgen alle tijd om ook volledig fenolisch rijp te worden, dus naast rijp sap en vruchtvlees óók 100% rijpe schillen en tannines.

Klik hier voor meer informatie

La Madone de Terre Blanche Merlot-Cabernet

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

Voor het Vatencollectief waren we op zoek naar een mollige Merlot gedomineerde wijn die in de buurt komt van een mooie Pomerol of Grand Cru Saint-Emilion. Hiervoor zijn de juiste bodem en het juiste klimaat vereist. Merlot rijpt het best in een warm klimaat op een bodem van klei en kalk, die ook in droge tijden goed vocht vasthoudt. De beste wijn voor dit Merlot Model vonden we in het midden van het departement de l'Aude, op 40 minuten van de Middellandse zee. De naam 'Terre Blanche' is afgeleid van een bodemsoort die de Fransen 'Argilo-Calcaire' noemen en in de volksmond van wijnboeren bekend staat als 'Terre Blanche'. Niet dat veel kalk, klei en zandsteen de aarde echt wit laat kleuren, maar het is ter onderscheid van de andere grond voor kwaliteitswijn, de 'Terre Noire'. De stevige hoeveelheid kalk en klei in combinatie met het grote aantal zonuren van 2016 creëerden Saint-Emilion-achtige condities. Die zorgden voor manden vol rijk geconcentreerde druiven met een solide structuur en behoud van frisse tonen. Met als resultaat een diep purperzwarte wijn barstensvol romige dikke Merlotweelde en zoete, aan de binnenkant van je mond plakkende smelttannines die op termijn helemaal oplossen.'

Klik hier voor meer informatie

Mon Rêve Réserve Pinot Noir

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C

Alcohol%: 13.00 % %

Afsluiting: Kurk

Tijdens een proeverij in Zuid-Frankrijk stuitte het proefpanel op de 'troetel' Pinot Noir van chef wijnmaker Xavier, die ze in de Pays d'Oc ook wel 'Xavier-Chambertin' noemen: een knipoog naar Gevrey-Chambertin vanwege de rokerige expressie. Xavier zelf vindt deze 2017 één van de beste Pinot Noirs uit zijn carrière en noemt hem daarom 'Mon Rêve' (mijn droom). De oogst 2017 was in Zuid Frankrijk klein, maar groot van kwaliteit. Hierdoor bracht zelfs de Pinot Noir rijke trossen zwart/blauwe druiven met dikke schil (meer kleur) en hoge concentraties aan fruit voort. Ideaal voor het maken van een stevige Pinot Noir met body. Pinot Noir Pinot Noir is een druivenras die vooral in de Bourgogne wordt verbouwd. Niet alleen rode wijnen, maar ook veel kwalitatieve witte en mousserende wijnen worden van deze druif gemaakt. Rode wijn van Pinot Noir staat bekend om de zeer aantrekkelijke geur. Al in de jonge jaren zijn de wijnen erg toegankelijk, zacht en soepel. Als de wijnen jong zijn, hebben zij een frisse fruitige neus met aardbeien, frambozen en viooltjes. Zijn ze wat ouder? Dan zijn er nog steeds aardbeien te ontdekken, maar ook een wat stevigere pruimengeur. Over het algemeen bevatten Pinot Noirs weinig tannine. Echter kunnen betere Pinot Noirs ondanks hun uitstekende kwaliteit op jonge leeftijd ook prima wat langer op fles liggen.

Klik hier voor meer informatie

La Coupole 'Batard du Pape'

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Grenache,Mourvèdre,Syrah

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 % %

Afsluiting: Kurk

De typerende smaak is afkomstig van de Grenache en Syrah druiven. Ieder oogstjaar wordt de kwaliteit van de druiven bekeken en aan de hand daarvan bepaald of er meer Grenache of meer Syrah in de wijn gaat. De Bâtard du Pape is afkomstig van de 2016 oogst en geeft deze La Coupole het karakter van Châteauneuf uit een topjaar: barstensvol zwoelkruidig dik fruit met een rondeur om op te bijten. Wijnregio Pays d'Oc De Pays d'Oc is een bijzonder wijngebied met een grote diversiteit aan wijnen en is ook een officieel wijnkwaliteitslabel, gecertificeerd door het Bureau Véritas Quality Franc. De Pays d'Oc strekt zich uit over de vier departementen in de Languedoc-Roussillon, Aude, Herault en Gard. De streek heeft zeer uiteenlopende landschappen, zoals steile hellingen, heuvels, laagland en natuurlijk de oevers van de Middellandse Zee. Het zonnige mediterrane klimaat en de mistral zorgen voor optimaal rijpe druiven en veel geconcentreerde soepele wijnen van Cabernet Sauvignon, Merlot en witte druivenrassen.

Klik hier voor meer informatie

La Coupole Prestige Syrah-Grenache

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Syrah,Grenache,Mourvèdre

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

La Coupole Prestige is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een echte prestige wijn die 8 maanden op hout rijpte. Hierdoor is de rode wijn uit Zuid-Frankrijk complex en krachtig van smaak. Zijn voorgangers wonnen op Concours Mondial de Bruxelles de hoogste onderscheidingen. Deze 'prestige-cuvée' is gemaakt van de topoogst 2016. Hij smaakt als een op eiken vertroetelde Châteauneuf. Grenache en Syrah druiven La Coupole staat al jaren garant voor een heerlijk glas kruidige en fruitige rode wijn die we in het zonnige zuiden van Frankrijk voor u selecteren. De typerende smaak is afkomstig van de Grenache en Syrah druiven. Ieder oogstjaar wordt de kwaliteit van de druiven bekeken en aan de hand daarvan wordt bepaald of er meer Grenache of meer Syrah in de wijn gaat. Naast de klassieke Coupole cuvée wordt jaarlijks deze 'prestige-cuvée' gemaakt. La Coupole Prestige is nog voller en rijker. La Coupole is het antwoord op de prijzige Rhône wijnen, het zijn wijnen met het karakter van een Châteauneuf-du-Pape en kenmerken allen het kruidige en peperige in deze streek.

Klik hier voor meer informatie

La Pauline Precieuse Merlot-Cabernet

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van La Pauline werden enkele vaten met de mooiste wijn van 2015 apart gelegd, om in een donker hoekje uit te rijpen tot iets heel bijzonders. De La Pauline Precieuse Merlot-Cabernet. De wijn is deels afkomstig van hetzelfde perceel wijnranken waarvan ook de éérste La Pauline uit 1987 afkomstig was. Deze stokken zijn inmiddels 65 jaar oud en produceren nog slechts een beperkt aantal extreem rijk geconcentreerde trossen. Te kostbaar om te gebruiken voor de 'gewone' La Pauline, maar wel voor deze speciale cuvée. Na 14 maanden vatrijping is deze wijn uitgegroeid tot een ware 'Grand Vin' de La Pauline met een historisch tintje. La Pauline voor ieder moment La Pauline heeft niet alleen elk jaar een terugkerende rode wijn, maar heeft ook een zeer fruitige Rosé, een spatzuivere Sauvignon Blanc en een tintelende Vino Frizzante in het assortiment. Voor de bijzondere gelegenheid wordt een prestige cuvée van la Pauline gemaakt: La Pauline Platine. Deze is zeer beperkt beschikbaar en speciaal voor de liefhebber van La Pauline voor een bijzondere gelegenheid.

Klik hier voor meer informatie

Truffe Noire Cabernet Sauvignon

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 % %

Afsluiting: Kurk

Dankzij de geweldige oogst Cabernet Sauvignon in 2016 bracht Truffe Noire een Black Label uit van 100% Cabernet Sauvignon. Ook boekte de Cabernet in 2017 zoveel succes dat de Black Label wijn opnieuw een feit is. De laat rijpende druif profiteerde in 2017 van de lange en warme nazomer in de Franse Pays d'Oc. Daarom konden de Cabernet druiven van Truffe Noire in volrijpe staat geplukt worden. En dat proeft u! Cabernet Sauvignon Ongeveer drie eeuwen geleden, ergens in het Franse Gironde, ontstond door een kruising van de druivenrassen Cabenet Franc en witte Sauvignon: de Cabernet Sauvignon druif. Deze druif is tegenwoordig de bekendste rode wijndruif ter wereld. Vooral in Bordeaux, Frankrijk worden - vaak in combinatie met rassen als Merlot, Cabernet Franc, Malbec-druif en Petit Verdot - er topwijnen van gemaakt. Cabernet Sauvignon is zeer veelzijdig: hij kan zich bijna aan ieder klimaat aanpassen, alleen in zeer koele klimaten groeit de druif niet optimaal.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de la Jasse 'Les Cailloux' Syrah-Grenache

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Grenache,Syrah

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

Bij La Jasse wilden ze al langer niet alleen van Cabernet en Merlot grote wijnen maken, maar ook van de 'Châteauneuf druiven' Syrah en Grenache. Daarom plantte La Jasse 10 jaar geleden de eerste Syrah en Grenache stokken. Net als in Châteauneuf-du-Pape ligt de wijngaard van La Jasse bezaaid met rolkeien (cailloux). Deze rolkeien beschermen de stokken overdag tegen de hitte en houden ze 's nachts lekker warm. Ideale omstandigheden voor volrijpe Syrah- en Grenache druiven, waar deze gelimiteerde eerste editie van 2016 La Jasse Les Cailloux het overtuigende bewijs van is. Nu de stokken na tien jaar op een punt zijn gekomen dat ze krachtige, karaktervolle druiven voortbrengen, is de wijn die ervan gemaakt is dat ook. Een volsappige en zwoelkruidige rode Franse wijn in krachtige Rhône stijl. Een aanwinst voor de collectie van La Jasse. Domaine de la Jasse De Nederlander Hans Walraven kocht in het begin van de jaren '90 het wijnhuis Domaine de la Jasse in de Pays d'Oc om zijn wijndroom te volgen. Inmiddels zijn de wijnen van Domaine de la Jasse uitgegroeid tot exclusieve huisfavorieten van de Wijnbeurs. Het is allemaal begonnen met de Vieilles Vignes, een heerlijke Merlot-Cabernet in stijl van Pauillac met als idee een 'Grand Cru' voor elke dag. Inmiddels kent de collectie van Domaine de la Jasse veel prachtige wijnen waaronder deze Les Cailloux.

Klik hier voor meer informatie

Med & Oc Cabernet-Merlot

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

Voor het maken van een mooie Cabernet gedomineerde wijn naar het model van de grote Médocs, werd gezocht naar een 'terroir' dat lijkt op dat van de Médoc: een wijngaard met een koele ligging en een bodem vol stenen, kalk en zanderige klei. Ideaal voor Cabernet om lang op te kunnen rijpen met behoud van fraîcheur. Dat terroir vonden we iets ten westen van Limoux, in de Vallée de Cougaing, vernoemd naar het riviertje de Cougaing. De Merlot druiven komen van wijngaarden op 150 meter hoogte met een iets warmer 'terroir méditerranéen' klimaat. Door de invloed van de mediterrane hitte worden de druiven hier iets eerder rijp dan gemiddeld, wat in een warm jaar als 2015 voor de vroeg rijpende Merlot gunstig is. De Cabernet komt van een terroir met veel klei en kalk op zo'n 300 meter hoogte. Het klimaat wordt hier beïnvloed door de westelijke wind vanuit de koele Atlantische kust, waardoor de druiven twee weken later rijp zijn, wat weer ideaal is voor de laat rijpende Cabernet. Dit koele terroir staat in Limoux bekend als 'terroir océanique'. De wijn ontleent zijn naam dus aan beide terroirs, 'méditerranée & océanique'. De Cabernet en de Merlot werden apart gevinifieerd en na een traditionele lange vergisting op vat gelegd.' Na de oogst ondergingen de druiven een koude maceratie (inweekperiode) om zoveel mogelijk structuur en fruit aan de schillen te onttrekken. Vinificatie vindt plaats bij een relatief lage temperatuur van 25 °C. Dit zorgt voor een lange gistingsperiode met maximale extractie en die zo gewenste zachte tannines. De vaten zijn van Frans eikenhout en komen uit de Cognac streek en uit Bourgogne. Alle vaten zijn 'medium getoast'. Na 12 maanden rijping werden beide druiven in het voorjaar van 2017 geassembleerd tot het uiteindelijke 'Grand Cru Médoc' model.

Klik hier voor meer informatie

Les Vignes Hautes Merlot-Cabernet

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot,Cabernet Sauvignon

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

Om een mollige Merlot gedomineerde wijn te verkrijgen die in de buurt komt van de grote wijnen van Pomerol en Saint-Emilion zijn de juiste bodem en klimaat een eerste vereiste. Merlot rijpt het best in een warm klimaat op een ondergrond van klei en kalk, die ook in droge tijden goed vocht kan vasthouden. Na lang zoeken vonden we een prachtwijn van een wijngaard zo'n 20 kilometer ten zuiden van Limoux in een gebied dat 'La Haute Vallée de l'Aude' heet. Een wat koeler gebied aan de voet van de Pyreneeën. Deze Merlot komt van een kleine wijngaard op de top van de heuvel op 400 meter hoogte genaamd Les Vignes Hautes. Ondanks de hitte van topjaar 2015 viel hier voldoende regen om de wijngaarden van genoeg water te voorzien. Door de hoge, koele ligging konden de Merlot trossen net zo lang blijven hangen tot zowel het sap als de schillen volledig rijp waren. Wat in de wijn duidelijk terug komt in de vorm van diep donker Merlot fruit met een boterzachte textuur. De wijn werd zorgvuldig gevinifieerd, onder strikte temperatuurcontrole om de fruitaroma's optimaal te behouden. Door de hogere ligging behielden de druiven de frisheid, die dit jaar extra hard nodig was om alle fruitweelde in balans te houden.

Klik hier voor meer informatie

La Pauline 'Richesse' Merlot-Cabernet

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Om de bijzondere 30e cuvée van de La Pauline uit 2016 waardig op te volgen, moet je van goede huize komen en ook een beetje geluk hebben. Want ook al was de oogst 2017 klein qua opbrengst, bij de La Pauline boeren bulkte hij van de kwaliteit. Hierdoor pakte de wijn even krachtig uit als in 2016. Met de Cabernet Franc druif dit keer als ultieme ster! In 2017 behaalde de laat rijpende Cabernet Franc namelijk samen met grote broer Sauvignon hoge waardes aan fruitige rijkdom. Pikzwarte, mineraalrijke druiven barstensvol zoet bosfruit. Ideaal materiaal voor een top La Pauline! Drie koningsdruiven van Bordeaux Na uitvoerige proeverijen bij de beste Cabernet- en Merlotboeren, werden de mooiste vaten voor La Pauline gereserveerd. Vanwege de uitzonderlijk goede kwaliteit van de 2017 Cabernet Franc besloten we om nog meer van deze druif in de cuvée op te nemen dan vorig jaar. Hierdoor bestaat La Pauline nu voor de tweede keer uit alle drie de koningsdruiven van Bordeaux. Met deze majestueus mooie La Pauline, Richesse 2017 als resultaat. Gemaakt van 55% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon en 20% Cabernet Franc.

Klik hier voor meer informatie

La Pauline Les Fêtes Merlot-Cabernet

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Met La Pauline heeft u een wijn voor elk moment!. Zo is er onze jaarlijks terugkerende rode wijn, de spatzuivere Sauvignon Blanc, een fruitige rosé en een bruisende Crémant. Speciaal voor de feestdagen worden La Pauline Les Fêtes wijnen gemaakt. Naast de Sauvignon Blanc is er dus ook deze rode Merlot-Cabernet die extra lang op eiken vaten rijpte. Dat resultaat in een mooi zachte en romige Franse rode wijn.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

De oogst 2017 in de Languedoc is uitzonderlijk klein qua volume, maar er zijn fantastische wijnen gemaakt, zo ook op Domaine de La Jasse. 2017 werd gekenmerkt door een warme lente en een lange, hete zomer, waardoor er minder en kleinere druiven waren dan gemiddeld. Maar met extra veel smaak. Het succes van deze La Jasse is te danken aan de oude wijnstokken. Want waar jongere stokken het zwaar hadden door droogte, wisten deze Vieilles Vignes met hun lange wortels wél het grondwater te bereiken. Volgens La Jasse eigenaar Bruno Le Breton en Grand Cru wijnmaker Patrick Léon is deze 2017 Vieilles Vignes dan ook een uitzonderlijk krachtige La Jasse. Met ladingen rijk, donker, bessig Cabernet-fruit, weelderig zoete plaktannines en veel body om op vers gebrande eikenhouten barriques uit te rijpen tot een wijn met 'Grand Cru' potentie. Domaine de La Jasse Het domein ligt op zo'n 15 kilometer ten noorden van Montpellier in het hart van de meest dynamische wijnregio van Frankrijk. In het verleden was het domein een schuilplek, 'Jasse', voor schapen tegen de felle zon. Een schaduwrijke plek onder de oeroude platanen, waarvan er nog één van 110 jaar oud op de binnenplaats van het domein staat en nu het beeldmerk is van het domein. In het Mediterrane zeeklimaat profiteert La Jasse, naast gemiddeld ruim 300 dagen zon, van de mineraalrijke bodem met hun Vieilles Vignes Cabernet en Merlot. Eén van de belangrijkste 'hoekstenen' van het succes van La Jasse is ongetwijfeld de invloed van meester wijnmaker Patrick Léon! Die met ingang van 2009 het team van Bruno kwam adviseren. Patrick Léon begon zijn indrukwekkende carrière op Grand Cru Château Lascombes in Margaux, gevolgd door ruim 20 jaar wijnmaken op Château Mouton-Rothschild.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de la Jardine Merlot (Organic)

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, soepel & fruitig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 14.00 % %

Afsluiting: Kurk

In de Zuid-Franse regio Coteaux du Pont du Gard, gelegen te midden van de Languedoc, Rhône en Provence klopt het allemaal. Hier groeien de biologische druiven naar hartenlust. Het Mediterraanse klimaat geeft milde winters, lange hete zomers en weinig regen. De Mistral wind brengt wat verkoeling en zorgt tegelijkertijd voor een langzame rijping. Met intens geconcentreerde druiven als resultaat. De wijnboer heeft daarom bewust gekozen voor de meest pure vorm, zonder houtrijping waardoor het volfruitige karakter het beste tot zijn recht komt!

Klik hier voor meer informatie

Domaine de la Jasse 'Tête de Cuvée'

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

La Jasse Tête de Cuvée is een bijzondere prestige cuvée die de absolute top van het domein vertegenwoordigt. De luxueuze Franse rode wijn is door La Jasse-wijnmaker Bruno Le Breton gecreëerd samen met Patrick Léon, oud-wijnmaker van Château Lascombes en Mouton-Rothschild. La Jasse Begin jaren '90 kocht de Nederlandse wijnhandelaarsfamilie Walraven het domein over Voor Hans Walraven ging zijn droom hiermee in vervulling, eindelijk kon hij eigen Cabernet Sauvignon-wijnen creëren in Pauillac-stijl. Met de maagdelijke gronden, de heuvels en de perfecte zee- en microklimaatcondities zorgden ervoor dat hij er een succes van kon maken. Hij sloeg de handen ineen met wijnmaker Bruno Le Breton. Na Walravens pensioen in 2008 was Bruno dan ook degene die de leiding over het Franse wijnhuis overnam. Hij is trouw gebleven aan de filosofie 'Grand Cru voor elke dag', waarbij beperkte opbrengsten en het milieu centraal staan. La Jasse verwijst in het lokale dialect naar de beschutting en schaduw die de iconische honderd jaar oude boom van het domein biedt. Het was dan ook de inspiratie voor het handelsmerk en het logo van La Jasse.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de la Jasse 'La Quintessence'

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2013

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 18 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

Intens donker warmrood/zwart met diepe kern. Krachtig, gebald en complex van geur met crème de cassis, donkere kersen, cranberry's en mediterrane kruiden. Medium getoast eiken zorgt voor nuances van cacao, vanille en ceder. Krachtig en intens van smaak boordevol geconcentreerd Cabernet-fruit. Met zoete zwarte bessen, romige mokka en ceder. Alles perfect ondersteund door levendig frisse tonen. Complex, rijk en zalvend breed als een grote Pauillac met een enorm rijpingspotentieel. 60% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot en 20% Cabernet Franc. 18 maanden gerijpt op 100% nieuwe Franse eiken vaten. 15% alc. Nu al heerlijk, oplegbaar tot 2030. Decanteren aanbevolen. Subliem bij lamsbout met rozemarijn en knoflook. La Quintessence de la Jasse Wijnmaker Bruno Le Breton van La Jasse maakte een exclusieve top cuvée, genaamd 'La Quintessence de La Jasse' in samenwerking met zijn 'Grand Cru-partner' Patrick Léon (ex Mouton-Rothschild) en Rudolph Péters (Champagne Grand Cru). Deze cuvée werd gemaakt van de allermooiste trossen van de beste percelen van het domein. Dit om hun beste klanten, verenigd in de VIP-Wijnclub 'Vins Inédits Privés', mee te verrassen. Een uiterst gelimiteerde wijn, waar er slechts 2500 flessen van zijn gemaakt. Verpakt per drie flessen op een luxueuze houten kasteelkistje. Normaal alleen voorbehouden aan de leden van de VIP-wijnclub, maar nu ook voor u!

Klik hier voor meer informatie

La Pauline Platine Cabernet-Merlot

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13,0 % %

Afsluiting: Kurk

De rode La Pauline Platine is door haar grote aandeel vol-rijpe Cabernet druiven dit jaar volledig in de donkere kersenstijl van Margaux. En dat maakt deze super La Pauline met zijn romige eikenhout en satijnzachte textuur even krachtig en fruitrijk als de beroemde Cabernets uit Margaux. Deze Franse rode wijnwordt geheel in Bordeaux-stijl bereid. De wijn is dikker en gespierder. Alleen de rijkste trossen worden namelijk geselecteerd. Door een extra lange rijping op eikenhout vergaart deze wijn extra weelde en nuances. La Pauline Platine La Pauline is al 30 jaar de meest geliefde wijn van de Wijnbeurs. Door veel Bordeaux liefhebbers wordt La Pauline gezien als hun 'Grand Cru voor door de week'. Waar 'rondeur, souplesse en richesse' de pijlers zijn van de 'gewone' La Pauline, zijn dat voor de prestige cuvées, La Pauline Platine, 'complexité, puissance (kracht) en profondeur (diepgang). Er is een witte en een rode prestige cuvée. Van beide prestige cuvées is de oplage gelimiteerd. Door hun hoge concentraat en krachtige structuur kunnen La Pauline Platine wijnen goed rijpen, maar ook in hun jeugd zijn ze al heel smakelijk. Doordat de Platine wijnen bovendien op eiken vaten rijpt, vergaart de wijn extra weelde en nuances. Ervaar het zelf!

Klik hier voor meer informatie

Truffe Noire Merlot

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, soepel & fruitig

Serveer temp: 16-17 °C °C

Alcohol%: 14.00 % %

Afsluiting: Kurk

Onze zoektocht in Zuid-Frankrijk naar de sappigste Merlot-wijn van het jaar resulteerde in een finale blinde proeverij van een dertigtal purperzwarte wijnen uit 2017. Het succes van deze Truffe Noire is te danken aan de oude stokken van de wijnranken. Waar jonge stokken (van de vroegrijpe) Merlot het in de hete, droge zomer van 2017 zwaar hadden, wisten oudere Merlot-stokken met hun lange wortels het grondwater te bereiken. Hierdoor wisten ze veel rijkdom aan fruit in hun pikzwarte druiven op te bouwen. Pays d'Oc De Pays d'Oc is een bijzonder wijngebied met een grote diversiteit aan wijnen en is ook een officieel wijnkwaliteitslabel, gecertificeerd door Bureau Véritas Quality Franc. De Pays d'Oc strekt zich uit over de vier departementen in de Languedoc-Roussillon, Adue, Herault en Gard. De streek heeft zeer uiteenlopende landschappen, zoals steile hellingen, heuvels, laagland en natuurlijk de oevers van de Middellandse Zee. Het zonnige mediterrane klimaat en de mistral zorgen voor optimaal rijpe druiven en veel geconcentreerde soepele wijnen van Cabernet Sauvignon, Merlot en witte druivenrassen.

Klik hier voor meer informatie

Tradition Tiara Syrah-Grenache

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Grenache,Syrah

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

Kent u de Tradition Tiara nog? De zwoelkruidige rode 'open-haard-wijn' waar liefhebbers voor in de rij stonden? In de beginjaren van de Wijnbeurs werd er jaarlijks een speurtocht in het diepe zuiden van Frankrijk georganiseerd op zoek naar de lekkerste zwoelkruidige rode wijn voor de winter. Die net als de grote Châteauneufs gemaakt moest zijn van de kruidige Grenache en Syrah, maar dan voor een fractie van de prijs. De 'winnaar van deze eindejaarsselectie' was 20 jaar lang dé meest geliefde rode wijn van de Wijnbeurs. Met Tradition Tiara als ultieme ster. Helaas bleek Tiara sinds begin jaren '90 niet meer voor de export beschikbaar en namen andere zwoelkruidige wijnen als La Coupole St-Clément, Tradition de La Roq en La Coupole Garrigue zijn plaats in. Totdat we hem 2 jaar terug per toeval weer op het spoor kwamen. Ook dit jaar konden we gelukkig weer een partij bemachtigen. De 2017 Tradition Tiara zit zoals vanouds barstensvol zwoelkruidige impressies van mediterrane kruiden en is qua fruitige expressie met zijn tijd meegegaan en nóg sappiger geworden. In tegenstelling tot vroeger is het ook geen simpele Vin de Table zonder jaargang meer, maar heeft nu een beschermde herkomstbenaming mét jaargang.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de la Jasse Réserve d'Excellence + Magnumfles

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Sauvignon

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

Deze super cuvée is de trots van La Jasse wijnmaker Bruno le Breton en de wereldberoemde Patrick Léon. Zijn 1er Grand Cru ervaring is van onschatbare waarde. Hij maakte jarenlang de 1er Grand Cru Pauillac van Château Mouton-Rothschild en samen met Alexis Lichine de 2e Grand Cru Margaux van Château Lascombes. Samen met Bruno maakte hij deze excellente 'Grand Vin' uit 2016 in de typische krachtige en tegelijk satijnzachte 'Grand Cru' stijl van Pauillac. Domaine de la Jasse Domaine de la Jasse ligt vlakbij Montpellier in het hart van het meest dynamische wijngebied van Frankrijk. La Jasse is momenteel hét toonaangevende wijndomein in deze regio. Hier verwerkt Bruno le Breton de uitzonderlijk krachtige Cabernet en Merlot trossen tot wijnen van een perfecte kwaliteit. En met succes! Domaine de La Jasse won al meer dan vijftig gouden en zilveren medailles, een resultaat om trots op te zijn.

Klik hier voor meer informatie

La Pauline 'Ma 30ìeme Cuvée' Merlot-Cabernet

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Om voor de 30e verjaardag van La Pauline een kroonwijn te vinden die zelfs de glorieuze 2015 zou overtreffen, was geen gemakkelijke opgave. Wel hadden we het geluk dat de oogst 2016 niet voor 2015 onderdeed. En voor de Cabernet en Merlot, net als in Bordeaux zelf, nóg krachtiger uitpakte dan in 2015! Met de Cabernet als ultieme ster. Door de lange nazomer van 2016 behaalde de laat rijpende Cabernet Sauvignon namelijk samen met z'n elegante zusje Cabernet Franc hoge waardes aan fruitige rijkdom. Pikzwarte, mineraalrijke druiven barstensvol zoet bosfruit. Ideaal materiaal voor een top La Pauline! Na uitvoerige proeverijen bij de beste Cabernet- en Merlot boeren waar de mooiste vaten van werden geselecteerd, werd besloten om ook wat rijk geconcentreerde Cabernet Franc in de cuvée op te nemen. Deze 30e La Pauline Cuvée bestaat daardoor voor het eerst uit alle drie de koningsdruiven van Bordeaux. Met als resultaat deze wellicht meest complexe La Pauline uit de historie: 2016 La Pauline, Ma 30ième Cuvée. Gemaakt van 52% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon en 16% Cabernet Franc. La Pauline, hét visitekaartje van de Wijnbeurs Al sinds 1988 de meest geleverde wijn van de Wijnbeurs en ontstaan als 'uw Grand Cru voor elke dag'. La Pauline is elke dag iets bijzonders en vertrouwds voor een betaalbare prijs. Dit maakt La Pauline een perfecte wijn voor zowel een doordeweeks diner als voor een feestelijke gelegenheid. Speciaal voor u geselecteerd vanuit de drie basisprincipes: souplesse, rondeur, richesse. La Pauline is vernoemd naar de zus van Napoleon, Marie Pauline Bonaparte. Zij gold in haar tijd als een beroemde schoonheid, maar ze was ook een tikje rebels. Nu is ze hét visitekaartje van de Wijnbeurs.

Klik hier voor meer informatie

Château Mauleon Vieilles Vignes Côtes du Roussillon

Frankrijk / Provence

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Gaglioppo,Grenache

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

De 50 jaar oude Syrah- Carignan en Grenache-wijnstokken voor deze Franse rode wijn staan op 250 meter boven zeeniveau aangeplant in Côtes du Roussilon. Caramany is één van de vijf dorpen uit Côtes du Roussilon die de naam "Villages" mag gebruiken. Dit pittoreske dorp ligt in het hart van Agly en staat behalve fantastische rode wijn ook bekend om de vele neolithische overblijfselen. De plateaus en heuvels van gneis en graniet zorgen voor lage opbrengsten en maken de rode wijnen bijzonder fruitig van smaak. Omdat er enkel druiven van 50 jaar oude wijnstokken worden gebruikt, resulteert dit in rijke en complexe rode wijnen, waaronder dit exemplaar uit Côtes du Roussillon Villages. Afkomstig van Château Mauléon dat dateert van de 14e eeuw!

Klik hier voor meer informatie

Domaine Mucyn 'Les Entrecoeurs' Crozes-Hermitage Rhône

Frankrijk / Rhône

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Syrah

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 17 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Hélène en Jean-Pierre Mucyn hebben allebei in Beaune oenologie gestudeerd en wilden van hun passie gaan leven. Ze gaven hun goedbetaalde baan op en kochten in 2001 een wijngaard vlakbij Hermitage. De wijnen worden uitsluitend gemaakt van hun eigen druiven en de familie hanteert daarbij wel een belangrijk principe: respect voor het mileu. Dat houdt in dat ze de druiven met de hand plukken en 100% organische bemesting en geen insecticiden toepassen. Er vindt ook 'Vendange Vert' plaats, oftewel een groene oogst. De boer haalt dan een aantal groene trossen per wijnstok weg, zodat de overgebleven trossen geconcentreerdere druiven geven.Dit levert uiteindelijk de beste kwaliteit wijn op! Crozes-Hermitage Crozes-Hermitage is gelegen op de oostelijke oever in het Rhônedal en rondom de heuvel Hermitage. Dit betreft de grootste Cru in het noordelijk deel van de Rhône. Witte wijnen in dit gebied komen nauwelijks voor, want ongeveer 90% van de wijngaarden is aangeplant met Syrah. Wijnen uit Crozes-Hermitage zijn in vergelijking met die uit de Hermitage wat minder intens, maar zijn qua concentratie hetzelfde. Ook in deze streek werken wijnmakers voornamelijk met de Syrah, Roussanne en Marsanne druiven. Voor rode wijnen geldt dat uitsluitend Syrah is toegestaan, maar er mag maximaal 15% van andere lokale druiven worden gemixt.

Klik hier voor meer informatie

Domaine des Remizieres 'Cuvée Christophe' Crozes-Hermitage

Frankrijk / Rhône

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Syrah

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Klein begonnen met slechts 4 ha aan wijngaarden en nu uitgegroeid tot een wijnhuis met internationaal aanzien en nu 35 ha groot. Domaine des Remizieres wordt al drie generaties lang van vader op kind doorgegeven. Het was Alphonse die het familiebedrijf heeft opgestart. Een deel van de productie werd toen geleverd aan een coöperatieve kelder. Zijn zoon Philippe besloot in 1977 om alle flessen op de markt te brengen. Sindsdien maakte het wijnhuis steeds meer stappen op het gebied van modernisatie. Nu zijn het Emilie en Christophe die samen met hun vader wijnen maken in onder andere Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Mercurol en La Roche de Glun. Crozes-Hermitage Crozes-Hermitage ligt op de oostelijke oever in het Rhônedal en random de Hermitage heuvel. Dit is ook meteen de grootste Cru in de noordelijke Rhône. Het grote verschil tussen een Hermitage en een Crozes-Hermitage zit hem in de bodems: die van Crozes-Hermitage missen het graniet van de heuvel van Hermitage. De bodems van Crozes-Hermitage zijn rijker dan die van Hermitage, wat de Franse rode wijnen een zachter en fruitiger karakter geeft.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de Mon Père Costières de Nimes (Organic)

Frankrijk / Rhône

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Grenache,Syrah

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig

Serveer temp: 16 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

In 2018 won deze Franse rode wijn de 'The Berliner Wine Trophy Gold Medal' vanwege de bijzondere kwaliteit biologische wijn en het uitzonderlijke terroir waarin de wijnstokken groeien. De wijn is afkomstig uit Costières de Nimes: een wijnregio in het noordoosten van de Languedoc die zich de laatste jaren heeft bewezen als regio waar wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding vandaan komen. Zich uitstrekkend ten zuiden en ten oosten van de stad Nîmes, vormt het gebied de overgang naar de Rhône vallei. Het microklimaat van de Rhônevallei De combinatie van steenachtige en alluviale bodems van de Rhône vallei zorgen voor een uniek microklimaat. De bodems warmen flink op gedurende de warme zomerdagen en geven deze warmte 's nachts goed door aan de wijnstokken. Dit zorgt voor de ultieme rijping van de Syrah en Grenache druiven. Bodems van klei zorgen er daarnaast voor dat de seizoensregen bewaart blijft. De perfecte omstandigheden om wijnen van sublieme kwaliteit te maken. En dat is in dit geval ook gelukt!

Klik hier voor meer informatie

Domaine Paul Autard 'Tradition' Châteauneuf-du-Pape

Frankrijk / Rhône

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Grenache,Mourvèdre,Syrah

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 15.50 %

Afsluiting: Kurk

Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras en Gigondas blijven dé krachtpatsers van Frankrijk. De hoge alcoholische levels van 14 tot 15,5% horen hier thuis en fungeren als basis om de complex kruidige rijkdom van Grenache, Syrah en Mourvèdre met hun enorme body's in te laten versmelten. Natuurlijk moeten ze dan wel in balans zijn! Met andere woorden, dat ze naast hun brede body van kruidig dik fruit ook voldoende fijne zuren en rijpe tannines hebben om de zaak in evenwicht te houden. Dat lukte bij de oogst van 2016 lang niet bij iedereen. Maar wel bij Paul Autard die hoog scoorde met zijn Châteauneuf. Domaine Paul Autard In het hartje van Châteauneuf-du-Pape in de Rhône vindt in de kelder van Paul Autard een uitwisseling tussen generaties plaatst. De kennis van het terroir van Châteauneuf-du-Pape, de vegetatieve cyclus en het werk van het planten van de wijnstokken zijn hierin de essentiële sleutels. Jean-Paul Autard maakt samen met zijn dochter Pauline hier onze rode tip Châteauneuf die maar liefst 18,5 punten kreeg in de blinde proeverij. Zoals in alle grote appellations, is het verhaal van de familie Autard in de eerste plaats een verhaal van wijnmakers die van generatie op generatie een kostbare hoeveelheid kennis, observaties en het werk van de wijnstok doorgeven. De familie Autard heeft in de loop der jaren in een oude boerderij van Courthézon gewerkt en vervolgens in 2005 een nieuwe kelder gebouwd om het wijnmaken te optimaliseren. Jean-Paul Autard erfde deze kennis. Hij gebruikt zijn eigen ideeën, experimenten en intuïties om van Domaine Paul Autard een van de grote namen van deze prestigieuze streek te maken.

Klik hier voor meer informatie

Les Pierres du Vallat Gigondas

Frankrijk / Rhône

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Grenache,Mourvèdre,Syrah

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 15.00 %

Afsluiting: Kurk

De naam en faam van het noordelijk deel van het Rhônedal dankt de streek in belangrijke mate aan het bijzondere en unieke terroir. De wijngaarden zijn aangelegd op de indrukwekkend steile hellingen langs de oevers van de meanderende Rhône. Hier op de uitlopers van het Centraal Massief vinden we veel graniet en schist. De bodem in de Rhône Deze bodemsoorten zijn uitermate geschikt voor het verbouwen van blauwe druiven voor kwalitatiefhoogwaardige wijn uit de Rhône. Beide gesteenten hebben als eigenschap dat ze gemakkelijk warmte opnemen en vasthouden, hetgeen de rijping van de druiven ten goede komt. Ook wordt water goed afgevoerd, waardoor de druiven (in volume) niet te snel groeien en wordt voorkomen dat de uiteindelijke wijn waterig van karakter wordt. Daarnaast zijn de twee bodemsoorten arm aan stikstof. Hoewel stikstof één van de belangrijkste voedingstoffen voor planten en dus ook voor de wijnrank is, draagt het bij aan de vorming van onrijpe aroma's en zuren. Voor het maken van rode kwaliteitswijn is schaarste aan stikstof in de bodem een belangrijke randvoorwaarde en bevordert het de opbouw van suikers en belangrijke smaakstoffen.

Klik hier voor meer informatie

Domaine André François 'Cuvée Gerine' Côte-Rôtie

Frankrijk / Rhône

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Syrah

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Bij Domaine André François maken ze sinds 1989 de meest prestigieuze wijnen binnen Côte-Rôtie. Het domein ligt op de heuvels van Ampuis bij de rechteroever van de Rhône. 100 jaar lang was de 'Gérine' heuvel verlaten, maar gelukkig besloten ze om de heuvel een nieuw leven te geven, omdat ze enorme potentie zagen in het terroir van graniet en de bijzondere hoge en zuidelijke ligging. En dat was terecht, want wat een mooie resultaten proef je terug in de Franse rode wijnen die van dit terroir afkomstig zijn. Rhône Anno 2018 geldt het Rhônedal nog altijd als de bakermat voor Syrah. In het noordelijk deel, dat grofweg tussen Lyon en Valence ligt, is Syrah zelfs de enige toegestane blauwe druif en worden bewierookte monocépage wijnen gemaakt. Met name de wijnen uit de "Crus", zoals Côte-Rôtie, Hermitage en kleinere broertje Crozes-Hermitage, zijn wereldberoemd. De naam en faam van het noordelijk deel van het Rhônedal dankt de streek in belangrijke mate aan het bijzondere en unieke terroir.

Klik hier voor meer informatie

Fontimple Vacqueyras

Frankrijk / Rhône

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Grenache,Mourvèdre,Syrah

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 14.50 %

Afsluiting: Kurk

De naam Seigneur de Fontimple verwijst naar de betreffende landheer die een enorme liefhebber van verfijnde wijnen was. Hij besloot destijds om een wijnstok aan te planten op zijn land. Hij was versteld toen hij erachter kwam dat het resultaat zo zacht en elegant was. Al snel bouwde hij een uitstekende reputatie op door zijn kenmerkende zachte Franse wijnen met enorm veel finesse. Vacqueyras Vacqueyras is een appellatie in Côtes du Rhône Villages en bestaat uit een soort 'lappendeken' van percelen. Vacqueyras is één van de zeldzame cru's uit de Rhône die het recht heeft om zowel rode, witte en rosé wijnen te produceren, hoewel rood het meest vertegenwoordigd is. De Franse rode wijnen uit dit gebied zijn in vergelijking met Châteauneuf-du-Pape wat eleganter en minder zwaar. Ze bevatten rode en zwarte fruitaroma's, maar ook het typische vleugje Provençaalse kruiden. Echter moeten de wijnen aan strenge eisen voldoen, zoals dat de rode wijn moet zijn samengesteld uit minimaal 50% Grenache en Syrah en de Mourvèdre druiven maximaal 25% mogen vertegenwoordigen. Ook mag het rendement slechts 33 hectoliter per hectare bedragen. De strenge regelgeving heeft natuurlijk wel een belangrijk doel: hoge kwaliteit waarborgen.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Guillaume Belle Crozes-Hermitage

Frankrijk / Rhône

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Syrah

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 16-18 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Wellicht kennen enkele wijnliefhebbers Domaine Belle nog van de voortreffelijke Hermitage uit 2012. En het Franse wijnhuis bewijst zich opnieuw met de 2017 Crozes-Hermitage. Guillaume Belle is opgegroeid in de wijngaarden als zoon van een ervaren wijnboer. Hij studeerde vervolgens oenologie in Avignon. Verrijkt met extra ervaring door verschillende stages en zijn theoretische kennis, startte Guillaume zijn wijncarrière bij hun familiebedrijf dat al sinds 1769 bestaat. Samen met zijn vader Philippe Belle kon hij het niveau van de wijnen naar een hoger niveau tillen. Domaine Belle is verspreid over diverse gemeenten, waaronder Larnage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph en Tournon. Domaine (Guillaume) Belle Het succes van Domaine Belle is voor een groot deel te danken aan de vader van Philippe, Albert Belle. Samen hebben zij in 1990 een moderne en functionele wijnmakerij opgezet, rekeninghoudend met het behoud van het terroir van de individuele appellaties. In 2012 wierf Guillaume een perceel in Beaumont Monteaux, het zuiden van Crozes-Hermitage. Het domein bezit 6 ha aan wijngaarden, waarvan 5 volledig aangeplant zijn met Syrah wijnstokken. En sinds toen was ook Domaine Guillaume Belle een feit.

Klik hier voor meer informatie

Château Lestage Montagne-Saint-Émilion

Frankrijk /

Kleur: Rode Wijn

druivensoort: Merlot

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol

Serveer temp: 15-18 °C °C

Alcohol%: 14.50 % %

Afsluiting: Kurk

Château Lestage ligt met 18,5 ha aan wijngaarden op een unieke plek in Bordeaux: bovenop de top van de hoogste berg van Montagne Saint-Emilion. De bodem met dikke klei met leemachtig zand, mergel en kalk vertoont grote gelijkenissen met de beroemde bodem van Pomerol. Door de schuine gelegen wijngaarden hangen de Merlot- en Cabernet druiven overdag vol in de zon en koelen ze door hun hoge ligging 's avonds weer goed af. Dit is ideaal voor een optimale en langzame rijping met behoud van de frisse tonen. En dat proeft u terug in deze Franse rode wijn. Château Lestage Deze combinatie van ligging, klimaat en ondergrond vormen de ideale omstandigheden voor het maken van een fantastische wijn met hoogwaardig Merlot fruit, 'body' en een rijpingspotentieel van zeker 10 jaar. Deze 2014 Lestage Montagne Saint-Emilion zal zich zelfs na verdere flesrijping ontwikkelen naar een niveau dat u eigenlijk alleen van een Grand Cru Classé mag verwachten. Terecht beloond met een bronzen medaille, absoluut de moeite waard om te proeven.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de Grange Neuve Monbazillac

Frankrijk / Bergerac

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Muscadelle,Sauvignon Blanc,Sémillon

Jaar: 2015

Smaakprofiel: Honing, nectar & zoetig

Serveer temp: 6-8 °C °C

Alcohol%: 0.01 %

Afsluiting: Kurk

De familie Pichon-Castaing heeft in 1896 een kleine boerderij opgericht in het hart van het stadje Pomport. In het begin nog erg klein met slechts 4 ha aan wijngaarden. Stap voor stap hebben ze het familiebedrijf uitgebreid naar de grootte die het nu heeft: 70 ha. De wijngaarden strekken zich uit over de flanken van de Dordogne vallei. Nog steeds is de familie constant bezig met het ontwikkelen van gezonde en kwalitatieve druiven op een bodem van kalk en klei. Daarbij is de juiste balans tussen het toepassen van zowel moderne als traditionele wijnmaaktechnieken van belang. Zo worden alle druiven handmatig geoogst. Maar het allerbelangrijkste uitgangspunt is het aanbieden van wijnen met een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Monbazillac In de wijnregio Bergerac in het zuidwesten van Frankrijk ligt het stadje Monbazillac, omgeven door wijngaarden bij de Dordogne rivier. Hier worden voornamelijke zoete witte dessertwijnen voortgebracht, waarbij het zeeklimaat een positieve bijdrage levert aan het ontwikkelen van de Sémillon druiven. De aanwezigheid van het water resulteert in een hoge luchtvochtigheid. Samen met de vele zonuren zijn dit de perfecte omstandigheden voor edele rotting.

Klik hier voor meer informatie

Château Pape Clément Blanc Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc,Sémillon

Jaar: 2008

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

Château Pape Clément heeft een wijngeschiedenis van meer dan 7 eeuwen en is daarmee één van de oudste châteaux in Bordeaux. De eerste oogst vond plaats in het jaar 1252. Het kasteel heeft zijn naam te danken aan Clément V, paus onder de Franse koning Philippe le Bel en vroegere eigenaar van het château. De wijngaard in Pessac-Léognan beslaat 63 ha en brengt lage opbrengsten voort.' Het château past eeuwenoude tradities in combinatie met innoverende technieken toe om absolute topkwaliteit te leveren.' Bordeaux Iedere wijnliefhebber is wel bekend met Bordeaux, de vermaarde en klassieke wijnregio in Frankrijk. Het is gelegen in het departement Gironde en het gebied vormt een soort driehoek met de rivieren de Garonne en de Dordogne, die samenkomen in de stroom de Gironde. Behalve het klimaat, dat vrij gematigd is, is de bodem perfect voor het maken van wijn. De bodem bestaat namelijk uit kalk, kiezel en klei. Dankzij de kiezelhoudende onderlaag stroomt het regenwater gemakkelijk weg en kunnen de wortels van de druivenstokken diep in de bodem doordringen. Het terroir van de Bordeaux is ideaal voor de druivenrassen Cabernet sauvignon en Merlot en zorgt voor mooie wijnen. De Merlot druif is eerder rijp dan de Cabernet druif en geeft de wijnen meer souplesse en kruidige smaaktonen. Cabernet Sauvignon geeft de wijn kracht en frisse tonen van rood fruit.De belangrijkste merknaam voor dure wijnen uit de Bordeaux is het 'Château'. De naam van een château geeft aan dat de wijn afkomstig is van een bepaald stuk grond. Daarnaast geeft de term 'grand vin' aan dat het om de belangrijkste wijn van het château gaat.

Klik hier voor meer informatie

Château Pape Clément Blanc Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves

Frankrijk / Bordeaux

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc,Sémillon

Jaar: 2007

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 13 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

Huidige marktwaarde in Bordeaux 198, vastgesteld op 1 januari 2014. Château Pape Clément, Cru Classé de Graves, heeft misschien wel de langst teruggaande gedocumenteerde geschiedenis van alle huizen in Bordeaux. De wijngaarden van het huis zijn aan het begin van de 14e eeuw aangeplant door Bernard de Groth, die enkele jaren later Paus Clément V zou worden.Sindsdien al dragen de wijnen de pauselijke titel Pape Clément. Na de Franse revolutie kwam het Château in verschillende vakkundige handen terecht en halverwege de negentiende eeuw stond het wijnhuis bekend als de tweede beste wijn uit de regio, alleen nog geschaard achter het prestigieuze Château Haut-Brion. Na een serie van catastrofale gebeurtenissen was er na het geweld van de Tweede Wereldoorlog niets meer over van de hoogtijdagen van weleer.Pas sinds in 1985 Bernard Magrez de teugels overnam is de kwaliteit van Château Pape Clément weer terug aan het groeien naar betere tijden.Tegenwoordig bestiert Château Pape Clément 32,5 hectare wijngaarden. Dertig hectare hiervan is beplant met 60% procent Cabernet Sauvignon en 40% Merlot. Op de overige 2,5 hectare staat 45% Sauvignon Blanc, 45% Sémillon en 10% Muscadelle. De rode wijn rijpt 18-20 maanden op 100% nieuwe barriques. De totale productie van Château Pape Clément's grand vin bedraagt jaarlijks 7.000 kisten rode wijn en 350 kisten wit.

Klik hier voor meer informatie

Madame Veuve Point Meursault

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 10-11 °C °C

Alcohol%: 13.00 % %

Afsluiting: Kurk

Het verhaal van Madame Veuve Point begint bij Jeanne Marie Point, de dochter van wijnboeren in het hart van Vergisson, geboren in 1877. Van haar ouders leerde ze de fijne kneepjes van het wijnmakersvak. Met 26 jaar werd ze al weduwe. Om de wijngaarden te behouden en om voor haar enige zoon Benoit te zorgen, zette ze haar schouders eronder en werd ze één van de toen weinige vrouwelijke wijnmakers en moest zichzelf tussen alle mannelijke wijnmakers bewijzen. En dat deed ze! De kwaliteit van haar wijnen werd zelfs opgemerkt in de Verenigde Staten toen ze de unieke kans kreeg om haar wijnen uit de Bourgogne op de Saint Louis beurs te presenteren. Vanaf toen werd ze ook geaccepteerd en gewaardeerd door de lokale wijnboeren. Momenteel staat haar achter-achterkleindochter Géraldine Point aan het roer om de hele wereld de geweldige Bourgondische wijnen te laten proeven en de spirit van Jeanne Marie Point voort te zetten De wijngaarden liggen in het zuidelijke gedeelte van Côte de Beaune op hellingen tussen 230 en 360 meter hoog op een gunstige positie. Mede door de kalksteen in de bodem zijn de wijnen zo excellent van smaak. Pas als de druiven volledig rijp zijn, worden ze in de vroege ochtend handmatig geoogst om te zorgen dat de druiven koel en vers blijven.'

Klik hier voor meer informatie

Domaine du Cèdre Doré Chablis

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 7-10 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

De witte wijnen van Chablis, uitsluitend gemaakt van Chardonnay, zijn op zekere hoogte vergelijkbaar met die uit de Bourgogne. Echter, waar houtrijping een goede en eerbiedwaardige witte Bourgogne typeert, is dat bij een Chablis geen uitgemaakte zaak. Onder andere dankzij de forse zuurgraad kunnen de beste wijnen van Chablis uitstekend ouderen zónder houtrijping! De rijkdom van de wijnen van Chablis is het gevolg van een bijzondere combinatie van bodem en klimaat, aangevuld natuurlijk met de keuze voor de druif en de kennis en ervaring van de producenten. Chablis is in de wereld vooral bekend om zijn mineraliteit door de bijzondere bodems in het gebied. Chablis ligt op de rand van het Bassin van Parijs; het gesteente is hier ongeveer 200 miljoen jaar oud. Deze geologische formatie wordt het kimmeridgien genoemd, naar een dorpje in het Engelse Dorset, dat het andere uiterste van het Basin van Parijs vormt. Kalk en klei, maar vooral veel fossiele resten van een klein soort oester, de Exogyra virgula, kenmerken het kimmeridgien.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Dutron 'Les Vignes du Château' Pouilly-Fuissé

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 13 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Laat het maken van kwaliteitswijn maar over aan Domaine Dutron et Fils. Sinds 1835 wordt het vak van vader op zoon doorgegeven. Zo staat Denis Dutron vanaf 1981 al aan het roer en wordt hij sinds 2010 bijgestaan door zijn zoon Maxime. Het domein beslaat 16 hectare aan wijngaarden in Pouilly-Fuissé, Saint-Véran, Mâcon-Fuissé en Mâcon-Vinzelles. Hier wordt uitsluitend met de Chardonnay druif gewerkt. De familie combineert traditionele en de meest moderne wijnmaaktechnieken in de wijngaarden en kelder. En daar zijn ze succesvol in, want Domaine Dutron is al meerdere jaren bekroond met vele medailles. Deze Pouilly-Fuissé is gemaakt in de prestigieuze wijngaard 'Les Vignes du Château' waar de beste Bourgogne wijnen vandaan komen. De druiven groeiden op een bodem van klei en kalksteen om zo in een rijke wijn te resulteren.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Simonin Saint-Véran

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 10 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Domaine Simonin stamt uit 1803 en is sindsdien altijd familiebezit gebleven. Jacques Simonin runt het bedrijf samen met zijn vrouw sinds 1981. De wijngaarden liggen in het beschutte dal tussen de wereldberoemde rotsen Vergisson en Solutré, en zijn alleen aangeplant met Chardonnay druiven. Simonin maakt hier wijnen in de appellaties Mâcon (Vergisson en Bussières), Saint-Véran en Pouilly-Fuissé. De grond bevat veel kalk en is rijk aan fossielen die de wijnen hun kenmerkende mineraliteit verschaffen. De karaktervolle wijnen zijn ook te danken doordat de bodem regelmatig geploegd worden. De druiven worden altijd met de hand geoogst. Saint-Véran Ook al wordt deze zuidelijke Bourgogne voor 100% gemaakt van de Chardonnay druif, de stijl van de wijn is weer anders dan een 'standaard' Chardonnay. Het terroir zorgt voor de kenmerkende Bourgondische aardse rokerigheid. Doordat de zuren hier wat milder zijn en er meer florale tonen in de wijn zitten, is hij minder strak en is qua smaak vriendelijker dan Chablis. Meer toegankelijk en 'easy going', vol sappig Chardonnay fruit, knapperige mineralen en vrijwel altijd mooie droge finales.

Klik hier voor meer informatie

Hervé Kerlann Blanc de Pinot Noir

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Pinot Noir

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 10-13 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

De Pinot Noir druif wordt niet enkel gebruikt voor het maken van witte wijnen. Zo wordt Pinot Noir ook vaak ingezet voor blends met Champagne in combinatie met Chardonnay en Pinot Meunier. Maar een 100% witte wijn maken van Pinot Noir is ook zeker mogelijk, zolang de schillen direct na het persen worden verwijderd. Op die manier krijgt de wijn geen kleur mee. Deze soort wijn komt ook in Duitsland steeds vaker voor.

Klik hier voor meer informatie

Charles Drouin Pouilly-Fuissé

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 11 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

Deze krachtige Pouilly-Fuissé is het werk van Domaine Thierry Drouin. Het domein wordt gerund door Charles en Thierry Drouin en ligt het pittoreske dorpje Vergisson aan de voet van de bekende rots van Solutré. Het totale domein omvat 9 hectare in Pouilly-Fuissé en 3 hectare in Mâcon. De combinatie van klei en kalksteen en het klimaat zorgt ervoor dat de Chardonnay druif volledig tot zijn recht komt. Domaine Thierry Drouin Het zit hem allemaal in de details om rijke wijnen uit de Bourgogne te maken: het domein past het 'lutte raisonnée' principe toe. Hierbij laat men de natuur zoveel mogelijk zijn gang gaan en wordt er zo duurzaam mogelijk gewerkt. Niet volledig biologisch, maar wel een zo'n dicht mogelijk benadering ervan. Ze passen dan ook geen insecticiden en herbiciden toe. Het oogsten wordt volledig met de hand gedaan. Tot slot passen ze in de wijnkelder zwaartekracht toe om fruit, sap en wijn te verplaatsen.

Klik hier voor meer informatie

Alexandre Gauvin 'Le Village' Saint-Aubin 1er Cru

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2014

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 10-13 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Saint-Aubin ligt op een steenworp afstand van de beroemde wijnregio's Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. Hier groeien de wijnstokken op steile hellingen en een bodem van leem en kalk. Het prestigieuze wijnhuis Alexandre Gauvin brengt prachtige witte Bourgogne wijnen voort. De bodems zijn hier van sublieme kwaliteit en beschikken elk over unieke eigenschappen. Bij Alexandre Gauvin passen ze de vinificatietechnieken toe op elk terroir, zodat het terroir en de druiven volop tot uiting komen. Daarmee staan ze altijd garant voor authentieke Franse witte wijnen. Elk met een eigen verhaal en karakter, het resultaat van gepassioneerd en betrokken werk. Chardonnay Chardonnay is 's werelds meest aangeplante witte druif. En vooral in de Franse Bourgogne laat de druif prachtige resultaten zien. Denk alleen al aan Meursault, Chablis, Puligny-Montrachet, maar dus ook in Saint-Aubin. Witte Bourgogne wijnen kenmerken zich door hun complexe en rijke karakter en de aroma's als resultaat van houtlagering, zoals vanille en toast.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Daniel Séguinot Chablis

Frankrijk / Bourgogne

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 10-13 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Het landgoed van Domaine Séguinot ligt in Maligny: één van de 19 dorpen die deel uitmaken van de wereldwijd erkende appellation Chablis in Bourgogne. Het dorp ligt op de rechteroever van de Serein en heeft een bevoorrechte zuidwestelijke ligging. Hierdoor heeft het de pretentie rijke en evenwichtige wijnen voort te brengen. Het dorp kent vier kwaliteitsniveaus: Petit Chablis, Chablis, Chablis 1er Cru Fourchaume en Chablis 1er Cru Homme Mort. Domaine Daniel Séguinot Chablis Familie Séguinot heeft altijd wijn gemaakt. Daniel vestigde zich in 1971 met de hulp van zijn vader en zijn grootvader op ongeveer 2 ha Chablis en 3 ha Fourchaume en Homme Mort. De afgelopen 40 jaar is de boerderij blijven evolueren en heeft vandaag de dag een gebied van ongeveer 20 ha. De mooiste evolutie en de beste beloning voor Daniel is de komst van zijn twee dochters Emilie en Laurence. De dames hebben inmiddels met trots de fakkel overgenomen van hun vader om de familie traditie voort te zetten. De samenwerking van vader en dochters zorgt voor nog een stap in het verbeteren van de kwaliteit en authenticiteit van de wijnen. Elk jaar worden hun Chablis wijnen beloond in verschillende competities en proeverijen.

Klik hier voor meer informatie

Michel Kempf Gewürztraminer Elzas

Frankrijk / Elzas

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Gewürztraminer

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 10 °C °C

Alcohol%: 14.00 %

Afsluiting: Kurk

De Elzas (Alsace) ligt in het noordoosten van Frankrijk. Het wijngebied vormt een lange, smalle strook tussen de hoge bergen van de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten. Dankzij de beschutting van de Vogezen heeft de Elzas een heel aangenaam klimaat, met zelfs evenveel zonuren als bijvoorbeeld Roussillon. Omdat de grondsoorten in Elzas zo divers zijn, kunnen de wijnen heel verschillend zijn van stijl, zelfs als dezelfde wijntechnieken worden toegepast op een soortgelijk perceel. De bijzondere druif Gewürztraminer is veelvuldig aangeplant in de Elzas waar hij ook wel 'de Keizer' wordt genoemd. Typerend is het aromatische en kruidige rozenaroma en het tropische fruit. Met deze veelzijdige druif worden droge, halfdroge, maar ook zoete wijnen gemaakt. Deze wijnen hebben veel body en alcohol en een laag zuurgehalte.

Klik hier voor meer informatie

Justin Boxler Pinot Blanc Elzas

Frankrijk / Elzas

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Pinot Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 9 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

In 1672 vestigde de van origine Zwitserse familie Boxler zich in het pittoreske Niedermorschwihr in de Elzas. Zo konden ze eindelijk hun droom verwezenlijken: het maken van wijn. En dat het wijnmaken diep geworteld zit, blijkt uit het feit dat alweer de tiende generatie het stokje heeft overgenomen. De taken zijn goed verdeeld: Anne Wiss-Boxler staat bekend om haar lach en is de drijvende kracht van het wijnhuis. Ook runt ze het knusse familie hotel de l'Ange dat pal tegenover de wijnkelder ligt. Haar man Richard Wiss brengt met zijn tractor de zorgvuldig met de hand geplukte druiven naar de gistkuipen. Zoon Florent bereidt zich vast voor zijn toekomstige taak om de elfde generatie te representeren. Zo helpt hij zijn oom Pierre met het maken van wijn en de verzorging van de wijngaard. Pinot Blanc Pinot Blanc is samen met Pinot Gris, Noir en Meunier onderdeel van de Pinot-familie. De meeste Pinot Blanc staat in de Elzas aangeplant. Maar ook in Oostenrijk en Duitsland wordt deze veelvuldig aangeplant en staat de druif beter bekend als Weissburgunder. In Italië wordt hij ook wel Pinot Bianco genoemd. De druif is erg veelzijdig vanwege het feit dat deze gebruikt wordt voor droge witte wijnen, maar ook soms voor mousserende dessertwijnen.

Klik hier voor meer informatie

Michel Kempf Riesling Elzas

Frankrijk / Elzas

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Riesling

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Kurk

De Elzas (Alsace) ligt in het noordoosten van Frankrijk. Het wijngebied vormt een lange, smalle strook tussen de hoge bergen van de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten. Dankzij de beschutting van de Vogezen heeft de Elzas een heel aangenaam klimaat. Omdat de grondsoorten in Elzas zo divers zijn, kunnen de wijnen heel verschillend zijn van stijl, zelfs als dezelfde wijnmaaktechnieken worden toegepast op een soortgelijk perceel. De wijngaarden bevinden zich op de oostelijke voetheuvels, waardoor ze profiteren van de ochtendzon. De warme en droge herfst levert de ideale omstandigheden op voor droge Riesling. Hierdoor ontwikkelen Rieslings tonen van groen fruit, citrus en steenfruit. Wijnen waarvan de druiven later zijn geoogst hebben meer body, een meer intense smaak en een vleugje zoet. Riesling Riesling druiven zijn meestal van zeer hoge kwaliteit en ze leveren dan ook topwijnen op. Het ras voelt zich het best thuis in koele wijngebieden. De druif heeft klei-, kalk- en leisteenrijke terroirs nodig om goed te gedijen. Daarnaast groeit Riesling het best op hellingen met een gunstige ligging. Voorwaarden om een goede Riesling-wijn te produceren zijn een goede wijngaard en een warm jaar, anders blijven de druiven te hard. Riesling wijnen hebben vaak een hoge zuurgraad maar deze is in evenwicht met de zuurgraad. Kernwoorden die een goede Riesling omschrijven zijn frisheid, kruidigheid en balans.

Klik hier voor meer informatie

Schoenenbourg Riesling Grand Cru Elzas

Frankrijk / Elzas

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Riesling

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 10-13 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Ten noorden van Riquewihr ligt de beroemde Grand Cru akker Schoenenbourg tegen de steile zuidelijk gelegen hellingen op ruim 300 meter hoogte. De totale oppervlakte van 53 ha aan wijngaarden is bedekt met een bodem van kalk, mergel en dolomiet, die rijk is aan voedingsstoffen en die het water goed vasthoudt. Dit resulteert in krachtige en rijke witte wijnen die ook lekker mineraalfris van smaak zijn. Al rond de Middeleeuwen was deze wijngaard geroemd, onder andere door de bekende Zwitserse kaartenmaker Merian: "Schoenenbourg, de meest nobele wijn van dit land." Riesling Om goede Riesling te maken, zijn er een aantal basisvoorwaarden nodig: een kalkrijk terroir en steile zuidelijk gelegen hellingen. Deze ideale omstandigheden bevinden zich vooral in Duitsland. Echter zijn Riesling liefhebbers ook uit op de typerende frisse aroma's. En daarom zijn de Franse wijnen uit de Elzas ook zo geliefd. Maar voor alle goede Riesling wijnen geldt dat ze bekend staan om hun kruidige citrusaroma's en frisse zuren die helemaal in balans zijn.

Klik hier voor meer informatie

Michel Kempf Pinot Blanc Elzas

Frankrijk / Elzas

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Pinot Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8-10 °C °C

Alcohol%: 12.50 % %

Afsluiting: Schroefdop

De oorsprong van Pinot Blanc ligt in Bourgogne. Vandaar dat de druif in Oostenrijk en Duitsland bekend staat als Weissburgunder, oftewel de witte Bourgondiër. Echter is de druif vooral bekend in de Elzas. De Elzas (Alsace) ligt in het noordoosten van Frankrijk. Het wijngebied vormt een lange, smalle strook tussen de hoge bergen van de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten. Dankzij de beschutting van de Vogezen heeft de Elzas een heel aangenaam klimaat, met zelfs evenveel zonuren als bijvoorbeeld Roussillon. Pinot Blanc is familie van Pinot Noir en Pinot Gris / Pinot Grigio. De druif kent overeenkomsten met de Chardonnay druif, maar groeit wel anders. Witte wijnen gemaakt van Pinot Blanc hebben een licht, fris en sappig karakter met smaken van wit en geel fruit en bloemen. De druif past zich overigens makkelijk aan zijn omgeving. Vandaar dat je hem ook vaak in Italië (Pinot Bianco), Oostenrijk, Duitsland en Nieuwe Wereld landen tegenkomt. Ook wordt Pinot Blanc veel gebruikt voor het maken van mousserende wijnen.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de La Perdrix 'Cuvée Joseph-Sebastien Pons'

Frankrijk / Languedoc-Roussillon

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Grenache Blanc,Macabeo,Roussanne

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 10-13 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Kurk

De witte wijn uit Côtes du Roussillon is gemaakt van de oudste wijngaarden van het landgoed met Grenache Blanc stokken van meer dan een eeuw oud. De opbrengst van deze wijnstokken is zeer laag en de kwaliteit is daarom maximaal. Deze cuvée is tot stand gekomen door de durf om de Grenache en Macabeu druiven te sublimeren door de rijping in eiken vaten en de Roussanne afzonderlijk te vinificeren in vaten van acacia met een gepaste mineraliteit die de rondheid en aromatische kracht van deze wijn perfect in balans brengt. Domaine de la Perdrix 200 jaar geleden is Domaine de la Perdrix een feit geworden. Eerst nog gericht op zowel het verbouwen van fruit en groenten en ook wijn, maar de focus ligt tegenwoordig enkel op het maken van wijn. Het zijn André en Virginie Gil die het familiebedrijf succesvol runnen. Het terroir is samengesteld uit meerdere percelen met een bodem van klei, kalksteen, graniet en leem. Hier maken ze witte wijnen van Grenache Blanc en Roussanne, rode wijnen van Syrah, Grenache Noir en Carignan en zoete wijnen van 100% Grenache Noir.

Klik hier voor meer informatie

François Millet Bue Sancerre

Frankrijk / Loire

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8-9 °C °C

Alcohol%: 13.00 % %

Afsluiting: Kurk

Het pittoreske dorpje Bué is omgeven door heuvels met wijngaarden. Dit was dan ook de plek waar de familie Millet verliefd op werd. Bernard en Pierre ontdekten dat de bodems daar veel mogelijkheden boden om Sauvignon Blanc en Pinot Noir aan te planten. Sinds 1850 maken ze heerlijke wijnen in Sancerre. François en Monique Millet runnen momenteel het domein en zijn hiermee de vijfde generaties wijnmakers binnen de familie. Ze doen veel onderzoek naar de unieke mogelijkheden van het terroir, om deze in de wijn uit te drukken. Tot slot is ook het milieu een belangrijk aandachtspunt. Sancerre Sancerre ligt in het centrale Loiredal, aan de linker rivierover. Deze streek kent een relatief koel klimaat en dat resulteert in droge witte wijnen met veel zuur, een medium body en uitgesproken aroma's van groen fruit, kruisbessen, gras en het blad van zwarte bes. Sauvignon Blanc is de meest aangeplante druif en zorgt voor sappige en fruitige wijnen met een alcoholpercentage van minimaal 10,5%. De bodem in Sancerre bestaat vooral uit kiezel, grind en kalkrijke kleibodem. De wijnstokken zijn aangeplant op heuvels met een hoogte tot 300 meter en bevatten vuursteen, ook wel bekend als silex. Dit zorgt voor de uitgesproken aroma's van de witte wijn.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de Congy 'Cuvée les Galfins' Pouilly-Fumé

Frankrijk / Loire

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 12 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Domaine de Congy ligt in Saint Adelain op 3 km afstand van het beroemde Pouilly-Fumé in de Loire. In 1951 kocht de grootvader van Christophe Bonnard het domein dat oorspronkelijk gericht was op landbouw. Naarmate de jaren verstreken richtte het domein zich steeds meer op granen, maar ook op het maken van wijn. De eerste wijngaard was dan ook in 1990 een feit. Domaine de Congy richt zich vooral op het maken van witte wijnen van Sauvignon Blanc met een traditionele en duurzame aanpak. Zo bewerken ze de bodem om het gebruik van onkruidverdelgers te beperken en laten ze gras op sommige plekken groeien. Op verschillende percelen maken ze van de Sauvignon Blanc-druiven krachtige Pouilly-Fumés, elk met hun eigen kenmerkende krachtige aroma's en smaak. Pouilly-Fumé Pouilly-Fumé is een belangrijke classificatie binnen de Loire. Hier vind je ruim 1.200 hectare aan wijngaarden, uitsluitend aangeplant met Sauvignon Blanc-druiven. De bodem bestaat vooral uit kalksteen met mergel, vuursteen en een hoog aandeel kwarts. Daar danken de witte Franse wijnen hun mineraliteit en kracht aan.

Klik hier voor meer informatie

Fernand Girard Sancerre

Frankrijk / Loire

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 10-12 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

De Sancerres van Fernand Girard uit de Loire behoren al jaren tot één van de beste van de streek, iets wat erg zeldzaam is. Wat is het geheim? Fernand, zijn vrouw Monique en hun zoon Alain schuilen achter het succes van deze wijnen. Sinds 2009 wordt de zaak geleid door Alain die nu 12 hectare aan wijngaard beheert, verdeeld over verschillende locaties in AOC Sancerre, in hoogte variërend tussen 200 en 400 meter. Een gedeelte in het westen van de appellation met een ondergrond van klei en kalkmergel (Terres Blanches), een gedeelte rond Sancerre met de beroemde flint (vuursteen, silex, kiezel) en een gedeelte ertussen met vooral kalksteen (Les Caillottes). Alleen de druiven van de allerbeste liggingen vinifieert en bottelt hij onder zijn eigen label. De gloednieuwe cuverie is ongelooflijk netjes en blinkend schoon! In deze state of the art kelder vinifieert Alain Girard met de modernste technologieën: pneumatische pers, roestvrij stalen tanks, temperatuurcontrole tijdens de gisting, airconditioning tijdens de rijping en stockage van de flessen. Deze technologische werkwijze in de cuverie combineert Alain met een traditionele old-fashioned aanpak in de wijngaard, waarbij minimaal gebruik gemaakt wordt van herbiciden en 100% natuurlijke gist toegepast wordt.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de Pouvray Vouvray Demi-Sec

Frankrijk / Loire

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chenin Blanc

Jaar: 1989

Smaakprofiel: Honing, nectar & zoetig

Serveer temp: 9 °C °C

Alcohol%: 12.00 %

Afsluiting: Kurk

Domaine de Pouvray is gelegen in Vernou, recht in het hart van de Vouvraystreek. Afstammend van vier generaties van wijnmakers, beheren Gilbert en Christine Vincendeau hun domein van 23 hectare dat hoofdzakelijk bestaat uit Chenin druif. Deze staat ook bekend als Pinot Loire, waarvan een fruitige witte wijn Vouvray, meestal Demi-sec, wordt gemaakt. Vouvray Vouvray van Domaine de Pouvray is een lange bewaarwijn, die volledig gevinifieerd wordt door de wijnmaker. Hij wordt daarna gebotteld en opgeslagen in kelders van tufsteen waar hij dan enkele tientallen jaren kan rijpen. Hierdoor ontwikkelt hij rijke aroma's van rijpe kweepeer en acacia. Vouvray ' ontwikkeld volgens de méthode traditionelle geeft een licht mousserende elegante wijn met fijne bubbels, trouw aan de typische kenmerken van de streek.

Klik hier voor meer informatie

La Grille Sauvignon Blanc

Frankrijk / Loire

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8-9 °C °C

Alcohol%: 12.50 % %

Afsluiting: Kurk

Coteaux de Giennois ligt de op heuvels van het welbekende wijngebied Loire tussen Gien en Cosne-sur-Loire. Deze relatief nieuwe wijnregio heeft beroemde buren, zoals Sancerre en Pouilly-Fumé. Net zoals in de Loire worden hier voornamelijk witte wijnen van Sauvignon Blanc gemaakt, maar ook van de druiven Pinot Noir en Gamay voor rode wijnen en rosés. AOC Het wijngebied omvat zo'n 200 hectare. De bodem bestaat voornamelijk uit mergel, harde klei en kalksteen. Sinds 1998 mag dit wijngebied zich dan terecht ook een AOC noemen. Hoge score La Grille staat bekend om zijn Pouilly-Fumé, maar heeft nu voor het eerst in Coteaux de Giennois een heerlijke Sauvignon Blanc wijn gemaakt. Die doet niet onder voor een mooie Pouilly-Fumé en kreeg daarom meteen 18/20 Wijnbeurspunten.

Klik hier voor meer informatie

Roland Tissier & Fils 'Les Genêts' Sancerre

Frankrijk / Loire

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 10 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Al 3 generaties lang worden op Domaine Roland Tissier & Fils prachtige wijnen in Sancerre gemaakt. In 1972 nam Roland Tissier de wijngaarden van zijn vader en schoonvader over. Na verschillende jaren samen met hun vader te hebben gewerkt, hebben de zonen Rodolphe en Florent de leiding over de wijngaarden overgenomen. Het domein beslaat ruim 11 hectare, waarvan 80% is aangeplant met Sauvignon Blanc en 20% met Pinot Noir. De gevarieerde terroirs met kalksteen, kalkhoudende klei en vuursteen stelt het domein in staat om verschillende wijnen van de twee druiven te maken met elk hun eigen kwaliteiten en aroma's. Sancerre Sancerre is naast Pouilly-Fumé een van de topgebieden in de Loire. Gelegen in het noorden van Frankrijk, dus er heerst dan ook een relatief koel klimaat. Sancerre wijn dankt zijn unieke karakter aan de bodems die uit kiezel, grind, kalk en klei zijn opgebouwd. Dit levert heerlijke droge en frisse wijnen met veel zuren en uitgesproken aroma's van citrusfruit. Wijn waar de Sauvignon Blanc liefhebber blij van wordt!

Klik hier voor meer informatie

Domaine des Railleres Muscadet Sèvre & Maine

Frankrijk / Loire

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Melon de Bourgogne

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 12.00 %

Afsluiting: Kurk

Muscadet uit de Loire zijn ongecompliceerde mineralige witte wijnen die met maximaal 12% alcohol zijn gemaakt. Ze zijn droog van smaak, ondergaan geen houtrijping en hebben een gemiddelde body. Ze worden gemaakt van 100% Melon de Bourgogne. Deze druif geeft naast frisse Sauvignon Blanc-achtige aroma's een Bourgondisch 'vetje' aan de wijn. Goede Muscadet wijnen zijn daardoor wat milder en druiviger dan de populaire Sauvignon Blancs uit de Loire. Sur lie De appellation Muscadet Sèvre-et-Maine levert de beste kwaliteit Muscadet en is de plek waar de superieure wijnen vandaan komen. De term 'sur lie' betekent dat de wijn gebotteld is uit een vat of tank waar de dode gistcellen nog inzitten die zijn achtergebleven na de vergisting. Door de minimale verplaatsingshandelingen blijft het contact met de zuurstof in de lucht beperkt. Dit zorgt ervoor dat de wijn extra body en complexiteit krijgt, maar wel de frisheid behoudt. Vissoep Doe als de locals in de Bretonse vissersdorpjes en drink deze Muscadet goed gekoeld op 7 tot 9 °C bij zo'n dampend bord oranje vissoep met pittige rouille, croutons en geraspte Emmentaler kaas. Een sensationele combinatie!

Klik hier voor meer informatie

Domaine Lebrun Pouilly-Fumé

Frankrijk / Loire

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 7-10 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Al sinds 1861 maakt de familie Lebrun prachtige wijnen in het hart van Pouilly-Fumé op de heuvel van Saint Adelain. Het terroir omvat ruim 9 hectare en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar. Het doel van het familiebedrijf is om met hun wijnen het karakter en de kwaliteit van Pouilly-Fumé uit te drukken. En daar zijn ze zeer succesvol in! Pouilly-Fumé Pouilly-Fumé is een appellation in de Loire waar uitsluitend met Sauvignon Blanc aangeplante wijngaarden te vinden zijn. Samen met Sancerre zijn het de meest befaamde wijnstreken uit de Loire waar de Franse wijnliefhebbers hun hart op kunnen halen aan de fantastische wijnen. De klassieke Pouilly-Fumé is te herkennen aan de delicate balans tussen frisse tonen van citrusfruit en kruisbessen, maar ook rijp tropisch fruit. Door het relatief koele klimaat hebben de meeste wijnen uit deze streek een hoge zuurgraad en een gemiddelde body.

Klik hier voor meer informatie

La Pauline 'Miracle' Colombard-Sauvignon

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc,Colombard,Gros Manseng

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8-10 °C °C

Alcohol%: 11.50 % %

Afsluiting: Kurk

De druiven van de oogst 2017 waren zó fris en rijp dat deze La Pauline Blanc Miracle Colombard-Sauvignon barst van het fruit. 2017 was een extreem goed jaar voor de Colombard druif en zorgt daarmee voor de knapperige 'bite' in deze La Pauline Blanc. Het resultaat is een spetterfrisse en geconcentreerde witte wijn uit de Zuid-Franse wijnstreek Côtes de Gascogne. Proef het zelf! Côtes de Cascogne De wijnstreek Côtes de Cascogne ligt in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de Pyreneeën en de Atlantische Oceaan. De klimaatomstandigheden zijn hier ideaal: de frisse bries van de zee zorgt voor koele nachten en de bodem bestaat uit een samenstelling van klei en zand. Hierdoor wordt het water in het regenachtige voorjaar bewaard voor de droge zomer die volgt, zodat de wijnstokken optimaal blijven groeien. Het resultaat zijn sappige en fruitige wijnen. Een veel voorkomende druif in Côtes de Cascogne is Colombard. Deze druif past zich perfect aan aan het hete klimaat en geeft de wijn frisse zuren en aangename aroma's.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Saint Paul Colline Picpoul de Pinet

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Picpoul

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8-10 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

Picpoul de Pinet Picpoul de Pinet ligt aan de Franse zuidkust bij het plaatsje Pinet aan het meer van Thau. Op de glooiende oevers van dit grootste zoutwater meer van Zuid-Frankrijk liggen de 2400 ha wijngaard op een plateau van kalksteen. Een perfecte plek voor het maken van karaktervolle frisse wijnen. Picpoul de Pinet wordt voor 100% gemaakt van de Picpoul Blanc. Deze druif produceert sprankelend frisse mineraalrijke droge witte wijnen met geuren van citrus, venkel, limoen, passiefruit en witte bloemetjes.Door de de hitte regulerende werking van de zee en het meer, rijpen de druiven op deze kalkrijke bodem langzaam, waardoor ze veel aroma's en mineralige expressie opbouwen. Door de zoute zeebries krijgt de wijn hetzelfde frisdroge 'ziltje' dat de Chablis uit het noorden uit de schelpen in zijn bodem haalt. Daarom wordt Picpoul ook wel de 'Chablis van het Zuiden' genoemd. Deze wijn doet het uitstekend bij oesters, garnalen, rijke kazen, verse asperges en vis met citroen.

Klik hier voor meer informatie

Domaine de la Jasse 'Barrique Blanc'

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 13 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

La Jasse Barrique Blanc is een bijzondere prestige Chardonnay-wijn in de stijl van Pouilly-Fuissé. De witte Franse wijn vertegenwoordigt de absolute top van het domein. Door La Jasse-wijnmaker Bruno Le Breton gecreëerd samen met Patrick Léon, oud-wijnmaker van Château Lascombes en Mouton-Rothschild. La Jasse Begin jaren '90 kocht de Nederlandse wijnhandelaarsfamilie Walraven het domein over. Voor Hans Walraven ging zijn droom hiermee in vervulling, eindelijk kon hij eigen Cabernet Sauvignon-wijnen creëren in Pauillac-stijl. Met de maagdelijke gronden, de heuvels en de perfecte zee- en microklimaatcondities zorgden ervoor dat hij er een succes van kon maken. Hij sloeg de handen ineen met wijnmaker Bruno Le Breton. Na Walravens pensioen in 2008 was Bruno dan ook degene die de leiding over het Franse wijnhuis overnam. Hij is trouw gebleven aan de filosofie 'Grand Cru voor elke dag', waarbij beperkte opbrengsten en het milieu centraal staan. La Jasse verwijst in het lokale dialect naar de beschutting en schaduw die de iconische honderd jaar oude boom van het domein biedt. Het was dan ook de inspiratie voor het handelsmerk en het logo van La Jasse.

Klik hier voor meer informatie

La Pauline Platine Chardonnay

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 9-10 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Kurk

Waar 'mollig, soepel en rijk' de pijlers zijn van de 'gewone' La Pauline, zijn dat voor de prestige cuvée, La Pauline Platine, 'complexiteit, kracht en diepgang'. Deze witte prestige cuvée wordt geheel in Bourgogne stijl bereid, traditioneel van Chardonnay druiven. De wijn is alleen een tandje voller, omdat voor Platine uitsluitend de rijkste trossen worden geselecteerd. Doordat La Pauline Platine bovendien op eiken vaten rijpt, vergaart de wijn extra weelde en nuances. Door hun hoge concentraat en krachtige structuur kunnen La Pauline Platine wijnen goed rijpen, maar ook in hun jeugd zijn ze al heel smakelijk. Ervaar het zelf! La Pauline, de trots van de Wijnbeurs Zeg je La Pauline, dan zeg je de Wijnbeurs. Al sinds 1988 met trots onze huisfavoriet én geliefd bij onze klanten. Ontstaan als 'uw Grand Cru voor elke dag': elke dag iets bijzonders en vertrouwds, maar wel voor een fijne betaalbare prijs. Daarom zijn de Pauline wijnen perfect voor een doordeweeks diner of tijdens de feestmomenten dat u groots uit wilt pakken. La Pauline is vernoemd naar de zus van Napoleon, Marie Pauline Bonaparte. Zij gold in haar tijd als een beroemde schoonheid, maar ze was ook een tikje rebels. Nu is ze hét visitekaartje voor de Wijnbeurs.

Klik hier voor meer informatie

Montereau Beaudart Chardonnay

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 10-13 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Schroefdop

Montereau-Beaudart werd in 1999 voor het eerst geïntroduceerd bij de Wijnbeurs. Een bijzondere 100% Chardonnay met het accent op fruit en fraîcheur en een vleugje toast ter afronding. Gezien zijn warme onthaal speelde deze Chardonnay klaarblijkelijk in op een nog niet vervulde wens van onze klanten: een Franse 100% Chardonnay voor elke dag tegen een scherpe prijs. In de loop der jaren werd de wijn steeds verder geperfectioneerd en ontwikkelde een wat meer Bourgondisch karakter zonder zijn Chablis-achtige frisheid te verliezen. En dit nog steeds met diezelfde uitstekende kwaliteit-prijsverhouding zoals bij de eerste oogst. Dit is één van de meest bekende wijnen van de Wijnbeurs en wordt door veel van onze klanten met plezier gedronken. Montereau-Beaudart is direct na botteling al lekker om te drinken en gemiddeld drie tot vier jaar houdbaar. Chardonnay Chardonnay is een bijzondere en 's werelds meest aangeplante witte druif, omdat hij aantrekkelijke witte wijnen kan voortbrengen in zowel koele, gematigde als in hete klimaten. De stijlen verschillen daarentegen enorm per streek. Zo heeft Chardonnay in een koel klimaat aroma's van groen fruit en in een heet klimaat aroma's van tropisch fruit. Een typische Chardonnay heeft over het algemeen veel body, een gemiddelde zuurgraad, veel alcohol en een zware en romige textuur, vaak met smaken van meloen. De betere wijnen rijpen op eikenhout, waardoor ze aroma's van vanille, kokos en toast krijgen.

Klik hier voor meer informatie

Truffe Blanche Chardonnay

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 8-10 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Schroefdop

Deze Truffe Blanche Chardonnay is gemaakt van de extractrijke oogst 2017. De oogst in 2017 was klein, maar daardoor bijzonder rijk. En dat proef je! Truffe Blanche komt uit Pays d'Oc, Frankrijk. De Pays d'Oc is een bijzonder wijngebied met een grote diversiteit aan wijnen en is ook een officieel wijnkwaliteitslabel, gecertificeerd door het Bureau Véritas Quality Franc. Wijnen uit de Pays d'Oc staan dus garant voor kwalitatief goede wijnen. Chardonnay Omdat de Chardonnay druif aantrekkelijke witte wijnen kan voortbrengen in zowel koele, gematigde als in hete klimaten is het de meest aangeplante witte druif ter wereld. De stijlen kunnen enrom verschillen per streek. Zo heeft Chardonnay in een koel klimaat aroma's van groen fruit en in een heet klimaat aroma's van tropisch fruit. Over het algemeen heeft een typische Chardonnay veel body, een gemiddelde zuurgraad, veel alcohol en een zware en romige textuur, vaak met smaken van meloen. De betere wijnen rijpen op eikenhout, waardoor ze aroma's van vanille, kokos en toast krijgen.

Klik hier voor meer informatie

La Pauline Les Fêtes Sauvignon Blanc

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8-9 °C °C

Alcohol%: 12.50 % %

Afsluiting: Schroefdop

La Pauline is al 30 jaar de meest geliefde wijn van de Wijnbeurs. Door veel Bordeaux liefhebbers wordt La Pauline gezien als hun 'Grand Cru voor door de week'. Naast de populaire La Pauline Ma 30ieme Cuvée Merlot-Cabernet zijn er voor de 30e verjaardag van La Pauline ook twee bijzondere feestcuvées gemaakt. Een rode en witte La Pauline Les Fêtes. Twee bijzondere wijnen die slechts in beperkte oplage worden gemaakt en die het proeven zeker waard zijn. Probeer deze gelimiteerde Feest Cuvée La Pauline Les Fêtes Sauvignon Blanc nu! La Pauline voor ieder moment La Pauline heeft niet alleen elk jaar een spatzuivere Sauvignon Blanc, maar heeft ook een geweldige rode wijn, een zeer fruitige Rosé en een tintelende Vino Frizzante in het assortiment. Voor een bijzondere gelegenheid is er een prestige cuvée, de La Pauline Platine. Deze is zeer beperkt beschikbaar en speciaal voor de echte liefhebber van La Pauline. Er is een La Pauline Platine Chardonnay en een Cabernet-Merlot, beiden op houten vaten gerijpt.

Klik hier voor meer informatie

Le Commandeur Grenache Blanc

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Grenache Blanc

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 7-10 °C °C

Alcohol%: 12.50 % %

Afsluiting: Schroefdop

Voor het eerst in 20 jaar brengt Le Commandeur door de hoge kwaliteit van de witte oogst 2017 naast de beroemde Sauvignon Blanc, nu ook een andere succesdruif van de oogst onder het label uit. En wel de Grenache Blanc. Een heerlijke, mildsappige, mondvullend breed gefruite witte wijn, met diezelfde puurheid en loepzuivere frisse snit als u gewend bent van de Sauvignon Blanc van Le Commandeur. Maar dan wat milder en ronder, met nog steeds hetzelfde accent op fruit. Waar de Le Commandeur Sauvignon Blanc de perfecte begeleider is voor witte vis, schaal & schelp en kruimige geitenkaas, doet deze 2017 Le Commandeur Grenache Blanc het perfect bij kipgerechten, wit vlees, kalfsoesters en pasta schotels met een romige saus. Grenache Sinds de 14e eeuw wordt in Frankrijk de van oorsprong Spaanse Grenache druif verbouwd. Het duurde zelfs nog drie eeuwen langer tot de druif ontdekt werd in de Rhône-vallei, in Châteauneuf-du-Pape om precies te zijn. Hoewel de druif in Spanje 'Garnacha' genoemd wordt (en dus ook van oorsprong zo heet), staat de druivensoort in Frankrijk en de andere landen waar deze verbouwd wordt, bekend als 'Grenache'.

Klik hier voor meer informatie

Villa Blanche Chardonnay

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 10 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting: Schroefdop

Calmel & Joseph in Montirat bij Carcassonne, is één van dé Chardonnay specialisten ter wereld. Hier selecteerden Astrid Joosten, naast programma-maker en presentatrice ook gepassioneerd vinoloog, en Thérèse Boer, sommelier/eigenaar van de Librije, deze speciale cuvée. Calmel & Joseph selecteerde dan ook de allerbeste druiven van de mooiste zuidelijke hellingen. De wijn wordt inmiddels met veel succes geschonken in hun nieuwe restaurant Brass Boer in Bonaire. Het succes wordt ook internationaal erkend, want de Villa Blanche Chardonnay won ook dit jaar goud op het concours van Beste Chardonnays ter Wereld. Al drie jaar op rij staat deze in de top 10 van de beste Chardonnays ter wereld. En dat uit maar liefst 800 inzendingen uit 38 landen. Ook is de witte Franse wijn onderscheiden met een Decanter Wine World Award.

Klik hier voor meer informatie

Calmel & Joseph 'En Preambule' Chardonnay

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Vol, zacht & breed

Serveer temp: 9-11 °C °C

Alcohol%: 13.50 % %

Afsluiting: Schroefdop

Het verhaal van Calmel & Joseph is begonnen met Jérôme Joseph. Zijn roots hebben altijd al in de Languedoc Roussillon gelegen. Hij is hotel management gaan studeren en had enorm veel interesse in gastronomie en wijn, maar de wijnwereld was voor hem nog geheel onbekend. Hij besloot in 1995 de stoute schoenen aan te trekken: zijn eigen wijnbedrijf JJoseph op te richten en zich het vak stap bij stap eigen te maken met de hulp van verschillende partners en door het gewoon te doen. Hij selecteerde toen nog enkel de wijnen en maakte ze nog niet zelf. Toch werd dat een droom van hem die hij met de komst van oenoloog Laurent Calmel in 2007 kon verwezenlijken. Laurent Calmel heeft wijnbouw en oenologie gestudeerd en startte zijn wijncarrière in Languedoc, Provence en de Rhône. Om alle aspecten van het wijnvak te leren, heeft hij de wereld rondgereisd, waaronder Amerika, Chili en Australië. Verrijkt met diverse inzichten keerde hij in 2003 terug naar de Languedoc en werkte daar voor verschillende succesvolle domeinen in Zuid-Frankrijk en Spanje. In 2007 sloeg hij de handen ineen met Jérôme en werd hij mede-eigenaar van JJoseph dat toen werd omgedoopt naar Calmel & Joseph. En dat is een groot succes gebleken, want hun Franse wijnen zijn van sublieme kwaliteit en worden door de wijnpers hoog aangeschreven.

Klik hier voor meer informatie

Le Commandeur 'Fumé' Sauvignon Blanc

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc

Jaar: 2018

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 8-9 °C °C

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting: Schroefdop

Begin jaren '90 werd de vraag naar een strakdroge frisse witte wijn, naast Chardonnay, bij de opdrachtgevers van de Wijnbeurs zo groot, dat we besloten op zoek te gaan naar de lekkerste Sauvignon Blanc voor elke dag. Een ranke 'viswijn' die het ook goed zou doen als verwikkend aperitief of als fruitige dorstlesser en een 100% Sauvignon die qua stijl in de buurt kwam van Pouilly Fumé met dezelfde frisse mineraliteit, maar dan wat ronder en natuurlijk lager geprijsd. De ideale wijn hiervoor werd uiteindelijk gevonden in de Pays d'Oc: de eerste eigen Sauvignon Blanc was een feit. De wijn was vanaf dag 1 een succes en werd jaarlijks vers van de nieuwe oogst geselecteerd. Met ingang van het jaar 2000 werd de naam ingekort tot het huidige label: Le Commandeur. Een Franse witte wijn die inmiddels niet meer weg te denken is bij de Wijnbeurs. Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc is een zeer geliefd druivenras, mede doordat deze druif een vrij consistente stijl levert. De oorsprong ligt in Frankrijk, maar wordt hij ook in landen als Chili en Nieuw-Zeeland volop verbouwd. Een typische Sauvignon Blanc is droog, fris, heeft veel zuur en een gemiddelde body, en meestal sterke aroma's van kruisbes, vlierbes, groene paprika, passievrucht, grapefruit en asperge. Echter verschillen de aroma's vaak per streek: in Frankrijk overheerst het groene fruit waar bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland passievrucht de boventoon voert.

Klik hier voor meer informatie

Numéro 20 Blanc Aix en Provence

Frankrijk / Provence

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Sauvignon Blanc,Sémillon,Vermentino

Jaar: 2017

Smaakprofiel: Licht, fris & strak

Serveer temp: 7-10 °C °C

Alcohol%: 13.00 % %

Afsluiting: Kurk

De Provence is niet alleen beroemd vanwege zijn strak droge rosés, maar óók vanwege z'n loepzuivere droge witte wijnen. Deze knapperige frisse witte Numéro 20 is daar het bewijs van. Het is een mineraal zuivere trouvaille van de super oogst 2017, op het niveau van een witte Cru Classé de Provence. Het witte 'zusje' van de heerlijke Numéro 20 Rosé. De wijn is voor 70% gemaakt van de inheemse Rolle-druif (=Vermentino), aangevuld met Sauvignon Blanc en Sémillon. Met haar krokant frisse, verkwikkende fruitstijl, is dit dé luxe dorstlesser voor speciale gelegenheden. Coteaux d'Aix en Provence Één van de belangrijkste appellaties van de regio Provence is de Coteaux d'Aix en Provence. Met ongeveer 4.000 hectare is de appellatie de tweede grootste van de Provence. In dit naar de stad Coteaux d'Aix en Provence genoemde wijngebied worden heerlijke rosés en witte wijnen geproduceerd. Door de hoog gelegen wijngaarden op 30 kilometer afstand van de zee genieten van ongeveer van 3.000 zonuren per jaar . De lange en droge zomer zorgt in de meeste oogstjaren voor een ideale oogst.

Klik hier voor meer informatie

Henri Clerc 'Blagny' Meursault 1er Cru

Frankrijk /

Kleur: Witte Wijn

druivensoort: Chardonnay

Jaar: 2016

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 13 °C °C

Alcohol%: 0.01 %

Afsluiting: Kurk

Meursaults van Henri Clerc verrassen ons keer op keer door de uitmuntende kwaliteit. Zo ook de 2016 1er Cru Blagny met zijn majestueuze rijkdom en complexiteit. Intens en fris zoals een Puligny-Montrachet met een licht exotische kant, maar uiterst krokant, clean en veelbelovend. Een pareltje om binnen enkele jaren te ontkurken bij zeer speciale gelegenheden. Lekker om te serveren bij langoustines en schelpdieren. Henri Clerc Meursault 1er Cru Deze Meursault komt uit Blagny, op de grens van Meursault en Puligny-Montrachet in Bourgogne. De Chardonnay druiven zijn afkomstig van het lieu-dit La Pièce sous le Bois op de top van de heuvel, op zo'n 300 meter hoogte. De wijnstokken zijn 50 jaar oud en groeien op een witte mergelbodem. De druiven zijn geheel met de hand geoogst en worden daarna nog zorgvuldig uitgezocht op de table de tri. Vervolgens werden de trossen in hun geheel zacht en pneumatisch geperst. Alcolholische gisting en volledige appelmelkzuurgisting vonden plaats op eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw is.

Klik hier voor meer informatie

Château Pape Clément Blanc Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves

Frankrijk / Bordeaux

Kleur:

druivensoort: Sauvignon Blanc,Sémillon

Jaar:

Smaakprofiel: Intens, rijk & complex

Serveer temp: 8 °C °C

Alcohol%: 13.50 %

Afsluiting:

Huidige marktwaarde in Bordeaux 150 , vastgesteld op 1 januari 2014. Château Pape Clément, Cru Classé de Graves, heeft misschien wel de langst teruggaande gedocumenteerde geschiedenis van alle huizen in Bordeaux. De wijngaarden van het huis zijn aan het begin van de 14e eeuw aangeplant door Bernard de Groth, die enkele jaren later Paus Clément V zou worden. Sindsdien al dragen de wijnen de pauselijke titel Pape Clément. Na de Franse revolutie kwam het Château in verschillende vakkundige handen terecht en halverwege de negentiende eeuw stond het wijnhuis bekend als de tweede beste wijn uit de regio, alleen nog geschaard achter het prestigieuze Château Haut-Brion. Na een serie van catastrofale gebeurtenissen was er na het geweld van de Tweede Wereldoorlog niets meer over van de hoogtijdagen van weleer.Pas sinds in 1985 Bernard Magrez de teugels overnam is de kwaliteit van Château Pape Clément weer terug aan het groeien naar betere tijden. Tegenwoordig bestiert Château Pape Clément 32,5 hectare wijngaarden. Dertig hectare hiervan is beplant met 60% procent Cabernet Sauvignon en 40% Merlot. Op de overige 2,5 hectare staat 45% Sauvignon Blanc, 45% Sémillon en 10% Muscadelle. De rode wijn rijpt 18-20 maanden op 100% nieuwe barriques. De totale productie van Château Pape Clément's grand vin bedraagt jaarlijks 7.000 kisten rode wijn en 350 kisten wit.

Klik hier voor meer informatie

Domaine Canet Merlot Magnum

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur:

druivensoort: Merlot

Jaar:

Smaakprofiel: Licht, soepel & fruitig

Serveer temp: 13 °C °C

Alcohol%: 13.00 %

Afsluiting: Kurk

Voor deze heerlijke wijn was er maar een kleine partij rijke Merlot, waarvan schillen en sap gedurende twee uur op elkaar inwerkten. Om daarna zacht te worden geperst en koel vergist op roestvrij edelstaal. Met als resultaat een verbluffend mooie fruitige Merlot. Als u liefhebber bent van volfruitige Merlots, dan is deze wijn perfect voor u. Het oorspronkelijk negentiende eeuwse wijndomein Château Canet bevindt zich in het prachtige Pays Cathare, of land van Katharen. Hier in de Languedoc-Roussillon, het gebied met haar rijke Middeleeuwse historie, werkt het team van wijnmakers, onder leiding van de in de Bourgogne geschoolde Floris Lemstra. Deze Nederlander vertrok in de jaren '90 naar Frankrijk vanwege zijn passie voor wijnen. Tijdens het werken op de wijngaarden heeft hij ook zijn vrouw ontmoet. Waar Floris met de wijn werkt, houdt zij zich bezig als gastvrouw voor de vakantiehuisjes die het château rijk is.

Klik hier voor meer informatie

La Paulines Les Fêtes Wijnpakket

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur:

druivensoort:

Jaar:

Smaakprofiel:

Serveer temp:

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting:

Klik hier voor meer informatie

Franse Klassiekers Wijnpakket

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur:

druivensoort:

Jaar:

Smaakprofiel:

Serveer temp:

Alcohol%: 12,5 % %

Afsluiting:

Klik hier voor meer informatie

La Pauline Wijnpakket

Frankrijk / Pays d'Oc

Kleur:

druivensoort:

Jaar:

Smaakprofiel:

Serveer temp:

Alcohol%:

Afsluiting:

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo

Vakantie in:
België - Duitsland - Frankrijk - Griekenland - Italië - Kroatië - Nederland - Oostenrijk - Portugal - Spanje - Turkije

Campings en Vakantieparken in:
België - Duitsland - Frankrijk - Italië - Kroatië - Nederland - Oostenrijk - Spanje

Vakantie-overzicht - Skien in Frankrijk - Skien in Italië - Skien in Oostenrijk